Akın Gürlek'in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Adalet Bakanlığı'na atanması sürecine denk gelen haftada, CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, CHP milletvekilleriyle görüştürülmedi.
CHP Milletvekilleri, 1 haftadır İmamoğlu'yla standart görüşmeler için izin verilmediğini söylemiş, Özgür Özel de bu haftaki rutin görüşmesini gerçekleştirmemişti. Konuya ilişkin Adalet Bakanlığı'ndan resmi bir cevap gelmezken, iktidara yakın gazetecilerden Sinan Burhan, İmamoğlu'na görüş izni verilmemesini Adalet Bakanı Akın Gürlek’e sorduğunu açıkladı.
"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İMAMOĞLU GÖRÜŞÜNE İZİN VERİLECEK"
Burhan'ın iddiasına göre Akın Gürlek, görüşmelerin engellenmediğini, bakan değişimi sırasındaki idari engele denk gelindiğini aktardı. Gürlek, önümüzdeki haftadan itibaren CHP Milletvekillerine izin verileceğini söyledi.
Sinan Burhan'ın Gürlek'le görüşmesi sonrası yaptığı sosyal medya paylaşımında şunları aktardı:
"İddiaları sordum. Gürlek 'Ekrem İmamoğlu ile yapılacak görüşmeleri engellemek gibi bir durum olmadığını, bakan değişimi ve idari değişimler nedeniyle bir bekleme durumu olduğunu belirterek önümüzdeki haftadan itibaren CHP’li vekillere izin verileceğini' söyledi."
NE OLMUŞTU?
Akın Gürlek'in bakanlığa geldikten sonraki ilk konuşmasında, "cezaevlerinde tutukluların avukat görüşüne kısıtlama" olarak görülen çıkışından sonra İmamoğlu'nun görüştürülmemesi tepkiyle karşılanmıştı.
CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada 5 gün boyunca Ekrem İmamoğlu ile görüştürülmediklerini belirtmişti.
Günaydın, durumu tecrit ve izole etmek olarak adlandırmış; "Ekrem Başkanı ve arkadaşlarını halktan kopartabileceğinizi mi sanıyorsunuz?" demişti.
Günaydın şunları söylemişti:
"Adalet Bakanı değişti. Ceza ve tevkifevleri izinlerine artık Mehmet Yılmaz bakıyor. Cumartesi, pazar, pazartesi, salı; bugün çarşamba, Ekrem İmamoğlu’nun yanına beş gündür bir tek milletvekili sokulmadı. Siz tecrit ederek, izole ederek Ekrem Başkanı ve arkadaşlarını halktan kopartabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Bu zalimlikleriniz elinizde patlar. Hiçbir arkadaşımızı betonların içine terk etmeyeceğiz ve bu zalimliklerin hesabını birer birer sizden soracağız."





