CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan Altılı Masa, 6 Şubat depremlerinden iki hafta sonra bölgenin iki yeni deprem dalgası ile sarsılmasının ardından 2 Mart toplantısında da adayı belirleme konusunda tereddüt yaşıyor.

Son olarak 18 Şubat’ta deprem gündemiyle toplanan ve 2 Mart’ta adaylık konusunu görüşme kararı alan Altılı Masa, Hatay’da 6.4 ve 5.8’lik yeni depremlerin ardından bu kararından vazgeçme eğilimi içine girdi. Henüz enkaz kaldırma çalışmalarının yeni başlamış olması ve yeni depremler nedeniyle hassas bir süreçten geçildiği görüşünden hareketle aday toplantısının bir sonraki haftaya bırakılması tartışılıyor.

Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2 Mart buluşmasında adayın belirlenmemesine karar verilirse, adayın çerçevesi bile resmi adaylık tartışmaları yürütülmeyecek. Toplantıda, bu hafta resmen kurulacak deprem komisyonunun inceleme çalışmaları ve raporu ele alınacak. İstişare heyeti aracılığı ile sürdürülen liste çalışmalarının geldiği son durum da görüşülecek. Bu kapsamda hangi bölgede hangi partinin listelerinin kullanılması durumunda daha çok milletvekili çıkarılacağının hesaplama işlemlerinin henüz sürdüğü ve 2 Mart’a kadar somut çalışmalara geçileceği aktarıldı.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in aktardığına göre, ittifakta “aday için geç kalındığı” görüşü de dillendiriliyor. Bu görüşü savunan bazı kurmayların, adayın belirlenmesi için daha fazla beklenmemesini istediği, adayın belirlenmediği her günün iktidara yarayacağı görüşünü dile getirdiği öğrenildi.

Editör: Duygu Kaya