CHP PM toplanıyor: Gözler tüzük düzenlemesinde
CHP PM toplanıyor: Gözler tüzük düzenlemesinde
İçeriği Görüntüle

MHP’de il teşkilatlarının peş peşe feshedilmesiyle başlayan süreç, Ülkü Ocakları’na da yansıdı. Parti kulislerinde “tasfiye” olarak değerlendirilen değişimin, il başkanlıklarının ardından Ülkü Ocakları’na da yansımaya başladığı belirtiliyor.

İL ÖRGÜTLERİ PEŞ PEŞE FESHEDİLDİ!

İstanbul il teşkilatının 39 ilçe teşkilatıyla birlikte feshedilmesiyle başlayan süreçte, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarafından sırasıyla İstanbul, Kütahya, Eskişehir, Kars, Bilecik, Çanakkale, Muğla, Bolu, Ardahan, Bingöl ve Gaziantep il başkanlıklarının feshi açıklanmıştı. BirGün’ün haberine göre, parti kulislerinde fesihler, istifa eden Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’e yakın kadroların tasfiyesi olarak değerlendiriliyor.

KÜTAHYA’DA GÖREV DEĞİŞİMİ

Değişim dalgasından Ülkü Ocakları da etkilendi. Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni görevini Veli Özdemir’e devretti. 2021 yılında göreve getirildiğini ve yaklaşık 4,5 yıldır bu görevi yürüttüğünü belirten Bükni, açıklamasında Ülkü Ocakları ile ortaokul yıllarında tanıştığını ve teşkilatın farklı kademelerinde görev aldıktan sonra il başkanlığına yükseldiğini ifade ederek, “Cenab-ı Allah’ın rızasını gözeterek, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ve ülkücü şehitlerin emaneti olan kutlu sancağı daha yukarıya taşımak için mücadele ettik” dedi. Yeni il başkanı Veli Özdemir’e başarı dileklerini ileten Bükni, teşkilatın emrinde olmaya devam edeceğini ifade etti.

DİĞER İLLERDE DE BENZER ADIMLAR ATILABİLİR

Kütahya’daki değişimin ardından parti kulislerinde, benzer adımların diğer illerdeki Ülkü Ocakları’nda da atılabileceği konuşuluyor. İl teşkilatlarındaki tasfiye sürecinin ocaklara da yansımasıyla birlikte MHP’deki yeniden yapılanmanın daha geniş bir alana yayılacağı değerlendiriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ