Kamuoyunda "Hakemler dosyası" olarak bilinen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun emniyette verdiği 51 sayfalık ifadesinin detayları ortaya çıktı. BirGün’ün gazeteci Muratcan Altuntoprak'ın haberinden aktardığı bilgilere göre Gündoğdu, hakkındaki tüm iddiaları reddederek mağdur hakemlerin beyanlarını yalanladı.

ALİ TUNA’DAN DAVACI OLDU

Mali Şube'de 51 sayfa ifade veren Ferhat Gündoğdu, müşteki hakemlerin iddialarını kabul etmedi. Kendisine yöneltilen sahtecilik ve mobbing suçlamalarını da reddeden Gündoğdu, Ali Tuna’ya ait evrak üzerinde bir sahtecilik yapılmadığını, söz konusu şahsın sosyal medyadaki beyanının ardından derhal savcılığa başvurularak orijinal evrakın iletildiğini öne sürdü. Ali Tuna’yı tanımadığını ve kimseye baskı uygulamadığını ifade eden MHK Başkanı, kendisi hakkında gerçek dışı beyanlarla soruşturma başlatılmasına ve gözaltına alınmasına neden olduğu gerekçesiyle müşteki Ali Tuna’dan davacı ve şikayetçi olduğunu belirtti.

TFF açıkladı! A Milli Takım'a iki yeni isim
TFF açıkladı! A Milli Takım'a iki yeni isim
İçeriği Görüntüle

“SÖYLEMLERİM KÖTÜ NİYETLE ÇARPITILDI”

Tüm hakemlere eşit mesafede olduğunu ve kimseyi kayırmadığını dile getiren Gündoğdu, HTS kayıtları ve kurum içi bilgi sızmalarıyla ilgili toplantı konuşmalarına da değindi. İçerideki özel eğitimlerin ve hakemlik konularının basına sızdırılması üzerine hakemleri uyardığını söyleyen Gündoğdu, toplantılarda kurum içi mahremiyete dikkat çektiğini, basına bilgi verilmemesi gerektiğini ve olası bir yasal işlemde herkesin HTS kayıtlarının yargı merciine ulaşabileceğini hatırlattığını belirtti. Gündoğdu, bu söylemlerinin uyarı niteliğinde olduğunu ve kötü niyetle çarpıtıldığını iddia etti.

“GÖREVLENDİREME; MHK’NİN TAKDİR YETKİSİNDE”

Hakem Kerem Ersoy’a görev verilmemesi sürecine de değinen Gündoğdu, Riva’da Ersoy’un talebi üzerine bir görüşme gerçekleştirdiklerini aktardı. Ersoy’un bir maç öncesinde otelde diğer hakemlere federasyon yönetimi hakkında olumsuz ifadeler kullandığını ve bu durumu görüşmede inkar etmediğini savunan Gündoğdu, bu sebeple bir süre görev verilmediğini, bu kararın MHK’nin takdir yetkisinde olduğunu ve konuyu disipline sevk etmeyerek kişiselleştirmediklerini öne sürdü. Gündoğdu ayrıca Fahri Ersoy’a HTS, Kerem Ersoy’a ise ses kaydı tehdidinde bulunduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ