Seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte merakla beklenen yeni kabine açıklandı. Yeni kabinede ekonominin dümenine Mehmet Şimşek getirildi.

Şimşek'in atacağı ilk adımlar merakla beklenirken bunlardan bir tanesinin Merkez Bankası'nın tepe isminin değiştirilmesinin olması bekleniyor. Merkez Bankası'nın başına getirilmesi planlanan isim ise ABD finans çevrelerinde 'Müthiş Türk Kızı' olarak tanınan Hafize Gaye Erkan...

Milliyet gazetesinin haberine göre; ABD'de yaşayan Erkan dün Ankara'ya geldi. Erkan'ın bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

En genç finans profesörü unvanına sahip

Erkan, atanması halinde, Merkez Bankası tarihindeki ilk kadın başkan olacak. 1982 doğumlu olan Hafize Gaye Erkan, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü birincilikle tamamladıktan sonra ABD’deki Princeton Üniversitesi’nden kabul edildi.

Bu üniversitede iki yıllık doktora programını bir yılda tamamlayan ilk öğrenci olan Erkan, “en genç finans profesörü” unvanını kazandı. Erkan, Princeton’ın ardından, ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs’ta görev aldı.

Burada yaklaşık dokuz yıl çalışan Erkan, devlet idaresine geçen First Republic Bank’ta tepe yöneticisi olarak yer aldı. ABD merkezli mücevher şirketi Tiffany & Co.’da da iki yıl yönetim kurulu üyeliği yapan Erkan, halen küresel finans danışmanlığı şirketi Marsh McLennan’da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Editör: Özlem Çimen Durmaz