İzmir’de bahar havası: Meteoroloji açıkladı, 3 Mayıs’tan sonra sıcaklıklar yükseliyor İzmir’de bahar havası: Meteoroloji açıkladı, 3 Mayıs’tan sonra sıcaklıklar yükseliyor

Mirhan Enerji Üretim Pazarlama Ticaret Anonim Şirketi Menemen’de Güneş Enerji Santrali (GES) projesini hayata geçirmek için harekete geçti. Şirket, Elektrik üretimi için planlanan GES 20 MWm / 20 MWe kurulu gücü ile yıllık 40.000.000 kWh elektrik üretimi sağlamayı hedefliyor.

Proje için şirket Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusunda bulundu.

Menemen’de Ges Projesi Halkın Kantarında! (1)

Halkın kantarına çıkacak

Proje için “Halkın Katılımı Toplantısı” gerçekleştirilecek.

Proje için hazırlanan raporda şu ifadeler kullanıldı:

“Bahse konu proje kapsamında 30,58 hektarlık Santral sahası içerisinde güneş enerji santrali, idari bina, şalt sahası ve santral sahasının 500 metrekarelik kısmında 20 MWe /20 MWh gücünde elektrik depolama tesisi kurulması ve işletilmesi planlanmaktadır. Üretilecek olan enerjinin, Bornova 380 TM’ye bağlanması planlanmakta olup gerekmesi durumunda geri verilmek üzere Elektrik Depolama Tesisine aktarılacaktır. Söz konusu proje için, inşaat ve işletme aşamaları gerçekleştirilecek olup, inşaat aşamasında 20 personel işletme aşamasında 3 personelin çalıştırılması planlanmaktadır. Çalışacak personelin ihtiyaçları proje sahasında kurulacak olan idari binada karşılanacaktır. Proje kapsamında inşaat aşaması için ayda 30 gün ve günde 8 saat olarak çalışılacak ve inşaat aşamasının montaj çalışmaları dahil 1 yıl olması planlanmakta olup, akabinde işletme aşamasına geçilecektir.”

Muhabir: CEM TİBET DEMİREZER