Gizem TABAN/İZ GAZETE- AKP’li Aydın Pehlivan’ın Başkanvekili olduğu Menemen Belediyesi’nde işçilerin hak mağduriyeti sürüyor. Son 1 yıl içerisinde biriken sosyal hak ödemelerini alamayan işçilere bir de ironik bir yılbaşı sürprizi yapıldı. Belediye’den, kişi başı 25-30 bin TL civarında alacağı olan belediye personeli ile kişi başı 10 bin TL alacağı olan Belediye şirketi Meta-Su’da çalışan işçilere yılbaşında yalnızca 2 bin TL ödeme yapıldı.

AKP’li Başkanvekili Aydın Pehlivan’ın ‘Ananızın ak sütü gibi helal olsun’ mesajıyla, işçilere yılbaşına dakikalar kala ödeme yapıldı. Haklarını almak için uzun süredir mücadele eden işçiler için ‘yılbaşı sürprizi’ de cabası oldu. Menemen Belediyesi ve Belediye şirketi Meta-Su’da örgütlü olan Belediye İş Sendikası’nın İzmir Çevre Belediyeler Şubesi Başkanı Cumali Akay, yaşananlardan dolayı AKP’li Başkanvekili Pehlivan’a tepki gösterdi.

‘BU LÜTUF DEĞİL’

İşçilerin son 1 yıl içerisinde sosyal haklardan doğan ödemeleri alamadığını belirten Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şubesi Başkanı Cumali Akay, “Belediye personelinin Belediye’den kişi başı 25-30 bin TL civarında alacağı var, Meta-Su işçilerinin ise kişi başı 10 bin TL alacağı var. Bugüne kadar defalarca çağrı yapmamıza rağmen ödemelerimiz yapılmadığı gibi Belediye Başkanvekili’nin ‘Ananızın ak sütü gibi helal olsun’ mesajıyla yılbaşına dakikalar kala işçilere yalnızca 2 bin TL ödeme yapıldı. Meta-su ve Belediye emekçisi arkadaşlarımıza alacaklarından, zaten analarının ak sütü gibi helal olan hak ettiklerinin bir kısmı yatırılmıştır. Kimse emekçinin hakkı olanı verdiğinde bunu mükafat olarak görmesin. Bu bir lütuf değil! Haklarımızı ödemeyip yılbaşında böyle bir mesajla 2 bin TL ödenmesini çok ironik buluyoruz. Haklarımızın tamamının ödenmesini istiyoruz” diye konuştu.

TEPKİ ÇEKEN MESAJ

Menemen Belediye Başkanvekili AKP’li Aydın Pehlivan tarafından yılbaşı gecesi işçilere gönderilen mesajda, “İki yıl boyunca birlikte güzel ilçemiz için harika işlere imza attık. Yaptığımız işler sadece Menemen'de, sadece ülkemizde değil, tüm dünyada yoğun ilgi gördü. Önümüzde birlikte gerçekleştireceğimiz daha çok işimiz, yürüyecek uzun bir yolumuz var. Ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu, huzur dolu nice yıllar geçirmenizi diliyor, bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımı bilmenizi istiyorum. Yeni yılda da ilk icraatımız siz emekçilerimizden yana oldu. Bu gece itibariyle hesaplarınıza 2.000 TL ikramiye yatırdık. Ananızın ak sütü gibi helal olsun. Hep söylediğim gibi "Mesele birlikte olmak, birlikte çalışmak, daha güzel günlere birlikte ulaşmak” ifadeleri yer aldı. Başkanvekili Pehlivan’ın mesajı işçiler tarafından tepkiyle karşılandı.

Ekran Resmi 2023-01-03 08.27.02-1

Editör: Duygu Kaya