Barbaros Mahallesi’nde bulunan ve cemevi yapılması planlanan arsa için çalışmalarını hızlandıran Menderes Belediyesi, arsanın tapusunu aldı.

İLÇEYE YAKIŞAN BİR CEMEVİ OLACAK

İlçede yaşayan herkese hizmet götürmek için çalıştıklarını belirten Mustafa Kayalar, “Alevi inancının ortak çatısı olan ve Barbaros Mahallemizde cemevi yapılması planlanan arsasının tapusunu aldık. Şubat ayında gerçekleşecek olağan meclis toplantımızda da alınacak kararla tahsis Alevi Kültür Derneği’ne yapılacak.” dedi.

İmzalanacak protokol ile alanın tahsisinin Alevi Kültür Dernekleri Menderes Şube’sine tahsis edileceğini ifade eden Kayalar, şunları kaydetti:

“Barbaros Mahallemizde belirtilen bölgedeki Belediye Hizmet Tesis alanının plan tadilatlarını tamamladıktan sonra alanı derneğe tahsis edeceğiz. Tahsis işlemlerinin tamamlanmasının ardından hem bağışlarla hem de belediyemizin desteğiyle ilçemize yakışan cemevini Menderes’imize kazandırmış olacağız.”

Cemevinin arsa tahsisi meclisten oy çokluğu ile geçmişti

Yapılması planlanan cemevi ile ilgili 2021 Mayıs ayı ilk meclisinde, Belediye Başkanı Mustafa Kayalar tahsis için meclise başkanlık önergesi vermiş, önerge Cumhur İttifakı meclis üyelerinin ret oylarına karşı oy çokluğu ile kabul edilmişti.

Editör: Haber Merkezi