YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE – ‘Demokrasi Nöbeti’ne önceki günlere nazaran daha farklı ve büyük bir katılım sağlandı. Geçtiğimiz günlerde, Demokrasi Nöbeti’ne CHP İzmir İl Başkanı’nın ve belediye başkanlarının gelmemesi, eleştirilere sebep olmuştu. Bunun üzerine Nöbetin 4.gününde İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, belediye başkanlarına çağrıda bulunarak, “Yan yana durmazsak, İstanbul’da olan, her yerde başımıza gelecektir. Demokrasiyi korumak için kendi oylarımızla seçtiklerimizi aramızda görmek istiyoruz” demişti. O çağrı karşılık bulmuş ve nöbetin beşinci gününde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte, Gaziemir, Buca ve Konak ilçe belediye başkanları nöbete katkı sağlamıştı.

‘BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI’

Bugün yapılan Demokrasi Nöbeti’ne ise, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun yanı sıra önceki dönem CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı katıldı. Ancak ilçe belediye başkanlarının olmaması, yine dikkatlerden kaçmadı. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi ise bu durumu ifade ederek, “Seçenler burada, seçilenler nerede?” diyerek belediye başkanlarına çağrıyı yineledi. Memiş Sarı, barış, özgürlük, adalet ve demokrasi mücadelesine kararlılıkla devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

FOÇA'DAN KATKI SUNDULAR

Öte yandan, yerel seçim sürecinde CHP'den Foça Belediye Başkan Aday Adayı olan Gürol Türkmentepe, on beş kişilik 'Foça Forum' grubu ile birlikte Demokrasi Nöbeti'ne katkı sundu. Demokrat ve yurtsever Foçalılarla, Demokrasi Nöbeti'ne destek çıkmaya geldiklerini dile getiren Türkmentepe, "İstanbul halkının yanındayız, iradesine sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Gasp ettikleri halkın iradesinin, hakkına girdikleri milyonların hesabını verecekler. Şimdi çok daha büyük kaybedecekler, onlar kaybettiği zaman her şey çok güzel olacak" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi