YAĞIZ BARUT/ TUGAY CAN/ İZ GAZETE - İzmir Barosu'nun, YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal yönündeki kararından sonra başlattığı 'Demokrasi Nöbeti' kararlılıkla sürüyor. Nöbetin 4.gününde, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin yanı sıra, Aydın Barosu Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt'ta desteğe geldi. Demokrasi nöbeti her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bu sebeple, aldığımız bilgilere göre nöbetin yeri daha merkezi bir alana çekilebilir. Baro ve demokrasi güçleri 23 Haziran'a kadar İstanbullulara desteğe ve Türkiye demokrasisine sahip çıkmaya devam etmekte kararlı olduklarını söyledi.

'GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDILAR'

Nöbeti asla bırakmayacaklarını söyleyen İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, "Pazartesi YSK üyeleri için bir suç duyurusunda bulunuyoruz. Görevinizi kötüye kullandınız diyeceğiz. İzmir Barosu bu konuda hukuksal girişimini yapmaktan geri durmayacaktır. İzmirdeki tüm yerel yönetimlere sesleniyoruz. Yan yana durmazsak eğer, İstanbul'da olan her yerde başımıza gelecektir. Demokrasiyi korumak için bütün örgütleri, yerel yönetimleri yarın aramızda görmek istiyoruz. Kendi oylarımızla seçtiklerimizi aramızda görmek istiyoruz. Susma sustukça sıra sana gelecek diyoruz. Biz özgürlük, adalet ve demokrasi istiyoruz. Biz isteyeceğiz, onlar vermeyecek ama biz alacağız." diye konuştu.

AYDIN BAROSU DESTEK İÇİN GELDİ

Türkiye demokrasisine sahip çıkmak ve Demokrasi Nöbeti'ni büyütmek için geldiğini söyleyen Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, İzmir Barosu'yla komşu olmaktan ve nöbete katılmaktan onur duyduğunu belirtti. Seçimlerin iptali için YSK'nın kılıf uydurmaya çalıştığını ama bunu değil avukatlara, herhangi bir vatandaşa bile anlatamayacaklarını ifade etti.

'BİZİ BU SEVGİ ORTAMI KURTARACAK'

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Melih Yalçın ise, "Öncelikle tebrik ediyorum. Bu manzarayı çoğaltmamız gerekiyor. Artık gördük ki vatandaşın, devlete güveni kalmadı. Eskiden mızrak çuvala sığmaz derdik şimdi mızrak ortada, çuval yok. Devlet mağdur olan insanı hakkını korumak için vardır. Şimdi buna inanıyor muyuz? Devlet bunu bir yana bırakmış, kendisi hak yiyiyor, vatandaşı mağdur ediyor. Bundan kimse bizi kurtaramaz. Bizi ancak buradaki sevgi ortamı, dürüstlük ve muhabbetle duruş kurtacaktır" açıklamasında bulundu.