İZ GAZETE - Yayın hayatına 21 Ocak 2016’da internet gazetesi olarak başlayan İz Gazete ailesi, günlük olarak bayilerde yer alışının birinci yıldönümü olan 26 Ağustos’ta bu kez televizyon müjdesi ile İzmirlilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 31 Ağustos 2020’de itibariyle yayın hayatına başlayacak olan İz Televizyonu, sosyal medya platformalarının yanı sıra IP TV ve D-Smart gibi platformlar üzerinden İzmirli izleyicileri ile buluşacak.

Pandemi sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Halkın Bakkalı’ üzerinden yürüttüğü dayanışma için 7 buçuk saatlik bir Dayanışma Yayını gerçekleştirerek dikkat çeken İz Gazete ekibi, yayın sonrasında okurlardan gelen öneriler üzerine, İz Televizyonu’nun kuruluş çalışmalarına başladı. 7 buçuk saat süren yayının bir rekor olduğunu söyleyen İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal , “Televizyonumuz yokken, televizyonculuk rekoru kırmamızın sebebi toplumsal duyarlılığımızdır, halka karşı sorumluluk duygumuzdur” dedi. Kartal, 31 Ağustos’ta yayına başlayacak olan İz Televizyonu’nun da toplumsal konulara duyarlı bir çizgide büyüyeceğini söyledi.

‘SÖYLENMESİ GEREKEN SÖZÜ KİMSE KISAMAZ’

Karantina günleri sürecinde de İz Gazete’nin sosyal medya hesapları üzerinden ve evlerden yapılan canlı yayınlarla halkın haber alma hakkına sahip çıktıklarını vurgulayan Kartal, şunları söyledi: “Pandemi döneminde iyi bir sınav verdik. Evlerimizden yaptığımız ve İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği yayınların yanı sıra 7 buçuk saatlik dayanışma yayını büyük ilgi ve takdir gördü. Söylemesi gereken sözü olanların sesini kimse kısamaz”

‘BU GENÇLERİN HER HABERİ KIYMETLİ’

İzmir’de televizyonculuğun önemli isimleri arasında yer alan ve İz Televizyonu’nun kuruluş sürecinde aktif olarak destek sunan Seçkin Öner ise genç İz Gazete ve İz Televizyonu ekibinin habercilik heyecanından dolayı mutlu olduğunu belirtti.  “Uzun yıllardır görmediğim heyecanı, tadı, coşkuyu İz Gazete ve İz Televizyonu çatısı altında görüyorum” diyen Öner, “Genç fidanların mesleği öğrenerek uygulama çabaları, yayınlanacak haberin heyecanı, beni de mesleğe başladığım ilk yıllara götürüyor” şeklinde konuştu. Türkiye’de medyanın tekelleşmesinin arttığını hatırlatan Öner, şöyle konuştu: “Mesele trilyonlar yatırıp alet edevat edinmek değil , olanakları sonuna kadar zorlayıp yayıncılık yapmaya çalışmak. Cebindeki son kuruşu habere, yayıncılığa yatıran patronları, aldığı maaşı haber yolluğu yapan muhabirleri İz Tv'nin çatısı altında görebilirsiniz. Bu gençlerin her haberi çok kıymetli. Bu arzu onlarda var oldukça , bayrakları sürekli yükselecektir. Devam çocuklar”

ÖZLEM DUYULAN YAYINCILIK

İz Televizyonu Genel Koordinatörlüğünü üstlenen Tugay Can ise İzmir’in yeni nesil yayıncılık anlayışı ile nitelikli yayıncılığı bir araya getirmeyi hedeflediklerine vurguda bulundu. “İzmir’in politik anlamda ayakları yere basan ve objektif yayıncılık anlayaşını ortaya koyan bir televizyon kanalına ihtiyacının olduğunu düşünüyorum. İz Gazete olarak pandemi döneminde sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiğimiz yayınlarla, haberciliğimiz ile yayıncılığımızı başarılı bir şekilde birleştirdiğimizi düşünüyorum. 31 Ağustos ile birlikte İzmirlilerin özlem duyduğu yayıncılığı da bu şehirle bir araya getireceğiz” ifadelerini kullandı.

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

Uzun yıllar İzmir’in yerel gazete ve televizyonlarında görev alan İz Gazete Genel Koordinatörü Özgür Coşkun da İz Televizyonu’nun kuruluş sürecinde yer almaktan büyük heyecan duyduğunu vurguladı. İzmir’in bir süredir, eski ‘Ege TV’ye özlem duyduğunu hatırlatan Coşkun, dijitalleşen dünyanın olanaklarıyla düşününce, yeni dönemin etkin televizyonunun yaratılabileceğini vurguladı. Coşkun, “İz Gazete gibi, İz Televizyonu da sokakta, hareketin içinde olmaya devam edecek. Ben bu kuruluşların artık ‘İz Medya’ olarak anılmaya başlayacağını görüyorum ve genç ekip arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Bizi izlemeye devam edin” dedi.

Editör: Haber Merkezi