Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlık sürüyor. Yeni Meclis'in çalışmaya başlamasıyla birlikte en çok merak edilen konulardan biri kirada yüzde 25 zam sınırının sürüp sürmeyeceği.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimden önce yaptığı açıklamada "Konut ve fiyat artışları can sıkıcı hale geldi. Bu yükselişi tetikleyen çok sebep olduğunu biliyoruz. Ama yine de bu tabloyu kabul edemeyiz. Makul ve orantılı, hiçbir sebebi olmadığı halde aç gözlülükten fahiş kira artışı yapanlarla tekrar göreve devamda bunların ümüğünü sıkacağız" demişti.

CNN Türk'te yer alan habere göre Cumhur İttifakı, seçim sürecinde toplumsal kesimlere yönelik bazı vaatleri bayramdan önce uygulamaya geçirmeyi planlıyor. Bunlar arasında öncelikle gençlere bir defaya özgü vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alma hakkı tanınması ve kira artışlarına sınırlama getiren düzenlemenin süresinin uzatılmasına yönelik düzenlemeler bulunuyor. Ekonomik bir paket "torba teklif" olarak Meclis'e sunulacak.

Kirada yüzde 25 artış sınırı

Kira artışlarına yüzde 25 artış üst sınırı getiren düzenlemede 1 yıl daha süresinin uzatılmasına yönelik çalışmanın da yer alması planlanıyor.

Yeni Meclis'in öncelikli olarak görüşeceği konulardan biri de memur maaşları olacak.

Editör: Özlem Çimen Durmaz