Manisa’nın Alaşehir ilçesinde, son günlerde birçok mahallede benzer şikâyetlerin artması üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı. Çiftçilerin tarlada çalıştıkları sırada cep telefonu, cüzdan, kişisel eşya gibi malzemelerinin çalındığı ihbarlarını değerlendiren ekipler, bölgedeki güvenlik kameralarını tek tek incelemeye başladı.

Turgutlulu Genç Müzisyen Ekrem Gürel Kültür Merkezi sahnesinde müzikseverler ile buluşacak!
Turgutlulu Genç Müzisyen Ekrem Gürel Kültür Merkezi sahnesinde müzikseverler ile buluşacak!
İçeriği Görüntüle

26 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNUYOR

Yapılan incelemede, gasbetme olaylarını gerçekleştiren kişinin yüzünü maske ile gizleyerek hareket ettiği tespit edildi. Görüntülerden kimliği belirlenen şüpheli M.Y.D'nin (35), aynı suçtan 26 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ve bir süredir firari olduğu ortaya çıktı.

Jandarma ekipleri, şüphelinin saklanabileceği alanlarda çalışma yürüttü. Yapılan teknik ve fiziki takiplerin ardından M.Y.D’nin Çakırcaali Mahallesi’ndeki bir bağ evinde kaldığı belirlendi. Düzenlenen operasyonla hükümlü kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

İşlemleri tamamlanan firari hükümlü daha sonra cezaevine teslim edildi. Bölge halkı, özellikle tarım sezonunda yaşanan bu tür olayların sona erdirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, jandarma ekipleri kırsal bölgelerdeki devriye ve denetim faaliyetlerine devam ediyor.

Kaynak: AA