Manisa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda sağlık alanındaki yatırımlarına devam ediyor.

CHP’li Karakoz’dan iktidara Aydın çağrısı: Selden etkilenen yerler afet bölgesi ilan edilsin
CHP’li Karakoz’dan iktidara Aydın çağrısı: Selden etkilenen yerler afet bölgesi ilan edilsin
İçeriği Görüntüle

Özellikle hareket kabiliyeti kısıtlı vatandaşların evden hastaneye, hastaneden eve güvenli bir şekilde taşınmasını sağlayan hasta nakil ambulansı hizmeti, yeni araçların katılımıyla daha geniş bir kitleye ulaşıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun öncülüğünde yürütülen çalışmalar, 17 ilçede vatandaşların yaşamını kolaylaştıran örnek bir model sergiliyor.

“BÜYÜK BİR KOLAYLIK SAĞLANDI”

Hizmetten yararlanan hasta yakını Dilber Yücel, sağlanan desteğin kendileri için hayati önem taşıdığını belirterek şunları söyledi:

“Eskiden hastamızı sandalyesiyle indirip bindirmekte çok zorlanıyor, dışarıdan yardım bekliyorduk. Şimdi ekipler gelip odasından alıyor, hastaneye götürüp tekrar eve bırakıyorlar. Bu hizmetten çok memnunuz; Allah razı olsun. Besim Başkanımıza çok teşekkür ederiz.”

2026 HEDEFİ: DAHA HIZLI VE KAPSAMLI HİZMET

Hizmetin kapsamı hakkında bilgi veren Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Müştak Aydın, 2025 yılında tek bir ambulansla 1.280 nakil gerçekleştirdiklerini vurguladı. Aydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarıyla araç sayımızı 3’e çıkardık. Başkanımız Besim Dutlulu’nun vizyonuyla 2026 yılında genişleyen filomuz sayesinde hizmet kapasitemizi ve kalitemizi çok daha yukarı taşıyacağız. Vatandaşlarımızdan aldığımız geri dönüşler bizleri mutlu ediyor. Hasta nakil ambulansımıza 444 99 45 Çözüm Merkezi ya da manisa.bel.tr üzerinden bize ulaşıp, talepte bulunabilirler. 17 ilçemizde hizmet veriyoruz.”

Kaynak: MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ