Manisa genelinde gerçekleştirilen hayır programlarında vatandaşlara lokma ikram edilirken, merhum Başkan Ferdi Zeyrek dualarla anıldı. Düzenlenen etkinliklere ilçe belediye başkanları, belediye yöneticileri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Lokma hayrında vatandaşlar, görev süresi boyunca Manisa'ya kazandırdığı hizmetler ve halkla kurduğu güçlü bağlarla gönüllerde yer edinen Ferdi Zeyrek'i rahmet ve özlemle andı. Programlarda Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, "Merhum Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek'i vefatının birinci yılında rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz. Kentimize ve hemşehrilerimize adanmış bir ömrün hatırasını yaşatmak amacıyla 17 ilçemizde lokma hayrı düzenledik. Kendisine Allah'tan rahmet diliyor, aziz hatırasını saygıyla yad ediyoruz" dedi.
Manisa'nın dört bir yanında gerçekleştirilen lokma hayrına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, programlar edilen duaların ardından sona erdi.

VEFATI TÜRKİYE'Yİ YASA BOĞMUŞTU
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, 6 Haziran 2024’te Yunusemre ilçesindeki evinde havuzun makine dairesinde meydana gelen arızayı kontrol etmek isterken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.
Havuzun bakım sorumlusu, kaçak elektrik akımını bildirmediği iddia edilen sitenin güvenlik yetkilisi, enerji odasının havuza mesafesini standartlara uygun inşa etmediği öne sürülen kişi, havuzun yapımında görev alanlar ve havuz enerji odasındaki motor ve elektrik aksamlarının standartlara aykırı şekilde montajını yaptıkları belirtilen toplam 10 sanık hakkında dava açılmıştı.
Zeyrek'in ani ve sarsıcı vefatı hem yakın dostlarını, CHP'lileri, hem seçmeni hem de Türkiye'yi yasa boğmuştu.

DAVASI 1 TEMMUZ'DA GÖRÜLECEK
Zeyrek'in vefatına ilişkin Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada toplam 10 sanık "taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan yargılanıyor. Olayda kusurları bulunduğu iddia edilen Yunusemre Belediyesi'nde çalışan 6 kamu görevlisi hakkında da iddianame tamamlanarak ana davayla birleştirilmesine karar verildi.
Zeyrek’in elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesine ilişkin ana davanın 20 Mayıs’ta görülen üçüncü duruşmasında, ek bilirkişi raporunun hazırlanması için 1 Temmuz’a ertelenmesi kararı verilmişti.
Mahkemeye sunulacak ek bilirkişi raporunda, havuzun elektrik tesisatı, kaçak akım koruma sistemleri ve yapı denetim süreçlerine ilişkin teknik değerlendirmelerin yer alacağı bildirilmişti



