Buca Belediyesi’ne sabah saatlerinde yürütülen operasyon kapsamında Buca Belediye Başkanı Görkem Duman dahil 53 kişi gözaltına alındı. Operasyonlar kapsamında 62 kişi hakkında işlem yapıldı.

Konuyla ilgili olarak CHP’den ilk tepki Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’dan geldi. Tanal, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Duman’ın adliyeye çağrılması yerine evinden gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Tanal ayrıca sabah yapılan operasyonun itibar suikastı olduğunu belirtti.

CHP’li Güç Menemen’i hedef aldı: Pehlivan’ın yolsuzluk iddiaları soruşturmaya dahi tabi tutulmuyor
CHP’li Güç Menemen’i hedef aldı: Pehlivan’ın yolsuzluk iddiaları soruşturmaya dahi tabi tutulmuyor
İçeriği Görüntüle

Tanal’ın yaptığı paylaşım şu şekilde:

Bayram bitti, mesainin ilk sabahı siyasi iktidar yine bildik senaryoyla işe koyuldu. İzmir Buca Belediye Başkanımız Görkem Duman’ın şafak operasyonuyla gözaltına alınması hukuki değil, tamamen siyasidir. Bir hukukçu olarak soruyorum: Sabit ikametgahı olan, kamu görevi yürüten ve çağrıldığı an adliyeye gidip ifade verebilecek bir belediye başkanına CMK kuralları neden uygulanmıyor?

Tebligat yapıp davet etmek varken sabahın köründe operasyon yapmak, hukuku siyasi bir sopa olarak kullanmaktır, itibar suikastıdır. Siyasi iktidarın CHP’li belediyelerle ve milletin sandıktaki hür iradesiyle yargı eliyle mücadele etme çabasını kabul etmiyoruz. Hedef alınan Görkem Duman değil, Buca halkının iradesidir. Yargıyı siyasallaştıranlara geçit vermeyeceğiz.

Muhabir: DOĞUKAN FİKRİ FİDAN