İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, geçtiğimiz günlerde İzmir'i ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un CHP'yi hedef almasına tepki gösterdi. Yücel, Kurum'un "Gazi Mustafa Kemal’in ‘mağrur İzmir’ini’ 25 yılda ‘mağdur İzmir yaptınız" ifadelerine karşılık, "AKP iktidarının ve bakanlarının, ancak sıkışınca, beceriksizlikleri ortaya çıkınca (tıpkı 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde olduğu gibi) akıllarına geliyor Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk... Sizin bakanlığınız en çok israfın, talanın ve adrese teslim ihalenin olduğu bakanlıktır. Minare çalınmış ama kılıf hazırlanamamış anlaşılan ki; konuştukça batıyorsunuz. B Beceriksizliğinize, saltanat sevdanız ve yandaşlarınız uğruna batırdığınız ekonomiye, bu milletin kırmızı çizgisi ve en kıymetlisi olan Atatürk’ü alet etmeyin, haddinizi bilin" açıklamasında bulundu. 

''CHP'YE SALDIRARAK KENDİ KUSURLARINI ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞIYOR'

Yücel yaptığı açıklamada, "AKP iktidarının ve bakanlarının, ancak sıkışınca, beceriksizlikleri ortaya çıkınca (tıpkı 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde olduğu gibi) akıllarına geliyor Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk. Çevre bakanına milletin parasını niye yandaşlara dağıtıyorsunuz? İhalelerinizi niye adrese teslim yapıyorsunuz? Neden muhalefet belediyelerini engelliyorsunuz? Depremzedelerin haklarını neden yok ediyorsunuz? diye soruluyor, Bakan CHP’ye ve İzmir’e saldırarak kendi kusurlarını örtbas etmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı. 

'KONUŞTUKÇA BATIYORSUNUZ'

"Ey AKP’nin bakanı; İzmir, 9 Eylül 1922 tarihinden bu yana mağrur bir kenttir" ifadelerini kullanan Yücel, "Yani, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, o yıllarda, sizin bugün savunduğunuz saray rejimi ve içine düştüğünüz saltanat sevdasında olanlarla birlikte, düşmanı İzmir’den sürdüğü günden bugüne İzmir Mağrur bir kenttir. Önce bunu bir idrak et. Sonrasına gelince, İzmir’de yıllarca beklettiğiniz ve engellemek için her şeyi yaptığınız katı atık geri dönüşüm tesisleri, Üçyol-Üçkuyular metro hattı için 7 ay bekletilen keşif raporu, Buca metrosu için yıllarca verilmeyen onay, Uzundere ve Cennetçeşme kentsel dönüşüm projelerinin engellenmesi ve daha onlarca engel... Son 20 yılda İzmir’de olan şudur Sayın Bakan; İzmirlinin yararına olan her projeye yandaşlara rant yok diye engel çıkartanlara, memura ödenen maaşı bile kente yatırım yaptık diye anlatanlara, İzmir’in kimliğini ve duruşunu cezalandırmak isteyen bir iktidara ve sizin gibi sadece sıkışınca Atatürk’e sığınanlara geçit verilmemiştir. Sizin bakanlığınız en çok israfın, talanın ve adrese teslim ihalenin olduğu bakanlıktır. Minare çalınmış ama kılıf hazırlanamamış anlaşılan ki; konuştukça batıyorsunuz. Beceriksizliğinize, saltanat sevdanız ve yandaşlarınız uğruna batırdığınız ekonomiye, bu milletin kırmızı çizgisi ve en kıymetlisi olan Atatürk’ü alet etmeyin, haddinizi bilin!" paylaşımında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bakanlığın TBMM Plan Bütçe Komisyonu 2022 Yılı Bütçe Görüşmesi sonrası milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, İzmir’de vatandaşların mağdur olduğu söylemişti. Kurum, “İzmir’i mağdur ettiniz” ifadelerini kullanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'a, ’‘Bir kere Gazi Mustafa Kemal’in mağrur İzmir’ini 20 yılda mağdur İzmir siz yaptınız başkanım. Ve bana İzmir’de 25 yıldır ne yaptınız? Bir tane kentsel dönüşüm projesi, bir tane deprem dönüşüm projesi, başlattığınız bir tane çalışmayı, bir örneği gösterir misiniz? Bunu söyler misiniz?" ifadeleriyle cevap vermişti.

Editör: Haber Merkezi