Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir uyuşturucu soruşturması kapsamında İstanbul Adalet Sarayı’nda ifade verdi. İfade işleminin ardından Adli Tıp Kurumu’nda test veren Denizli’ye ilişkin belediyeden yazılı açıklama yapıldı.

LAL DENİZLİ NEDEN İFADE VERDİ?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir uyuşturucu soruşturması kapsamında daha önce ifadeye çağrılan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, İstanbul Adalet Sarayı'nda da ifade verdi. İfade verme işlemi tamamlandıktan sonra adliyeden ayrılan Denizli, Adli Tıp Kurumu'nda test verdi. Konuya ilişkin olarak belediyeden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Türkiye’de 24 saat içinde 6 kadın katledildi: Görevini yapmayan herkes hesap vermeli!
Türkiye’de 24 saat içinde 6 kadın katledildi: Görevini yapmayan herkes hesap vermeli!
İçeriği Görüntüle

"Çeşme Belediye Başkanımız Sayın Lâl Denizli, yürütülen soruşturma kapsamında bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na davet üzerine ifade vermiştir.
Soruşturma dosyasındaki gizlilik kararı gözetilerek ayrıntılara girilmemekle birlikte, kamuoyuna yansıyan iddiaların hiçbir tereddüde yer bırakmayacak biçimde açıklığa kavuşması ve sürecin en şeffaf şekilde sonuçlanması amacıyla, vekilleri tarafından Adli Tıp Kurumu’nda test yapılması yönünde talepte bulunulmuştur. Yürütülen işlemler kapsamında testlerin yapılması için Adli Tıp Kurumu’na sevk işlemi gerçekleştirilmiştir.
İfade işlemlerinin ardından serbest bırakılan ve hakkında adli kontrol hükmü uygulanmayan Başkanımız, Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemler için kendi aracıyla hareket etmiştir. Ayrıca Başkanımız, ifade işlemi öncesinde avukatları aracılığıyla dosyaya sunduğu dilekçeyle test örneği vermek istediğini yazılı olarak bildirmiştir.
Başkanımız, sürecin şeffaf biçimde ilerlemesi ve gerçeklerin hiçbir tartışmaya yer bırakmayacak açıklıkta ortaya konulması yönündeki kararlılığını sürdürmektedir."


LAL DENİZLİ KİMDİR?

1992 yılında doğan Lal Denizli, siyaset, hukuk ve uluslararası ilişkiler alanlarında eğitim aldı. 2023 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Geneli İstanbul Cumhurbaşkanlığı Saha Koordinatörü olarak görevlendirildi. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP’nin Çeşme Belediye Başkanı adayı olarak gösterildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ