SELİNAY MUTLU / İZ GAZETE- Özgür Coşkun ile Sektör programının konuğu İzmir Seyyar Esnaf Meclisi Başkanı Evren Laçin oldu.

10 ili etkileyen depremler hakkında bölgedeki durumu ve yaptıkları yardımları anlatan İzmir Seyyar Esnaf Meclisi Başkanı Evren Laçin, seyyar satıcılığın bugün geldiği nokta konusunda da açıklamalarda bulundu.

Seçime hazırlık sürecinde daha çok çalışacaklarını ve girmedikleri sokak, mahalle ile çalmadıkları kapı bırakmayacaklarının altını çizen Laçin, çok özel çalışmalarının olduğunu vurguladı.

manşet3-4

Bizden başka kimsemiz yok

İzmir’in en küçük seyyar satıcısı dâhil bütün seyyarların sermayelerini deprem bölgelerine ve ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyasına bağışladıklarını söyleyen Laçin, “Bizim bizden başka kimsemiz yok. Bugün Türkiye’de karadan, havadan ve denizden yardımlarını ilk ulaştıran kişi belediye başkanımız Tunç Soyer’dir” diye konuştu.

Artık yeter

21 yıllık iktidar döneminde artık tüm halkın bilinçlendiğini ifade eden Laçin, “14 Mayıs’ta sokak cevabı verecek. Halkımız artık yeter diyor. Bu sistemin bir an önce değişmesi lazım. Ülkede tarım, hayvancılık, ekonomi hepsi bitti. Depremin üzerinden bir ay geçecek hâlâ deprem bölgesinde çözülmemiş sorunlar var” ifadelerini kullandı.

İzmir’i temsil ettik

“Sokak emek ister, yaşam sokaktadır, umut sokaktadır, geleceğin sesi sokaktadır” diye konuşan Laçin, “Sokağa hâkim olmak çok farklı bir duygudur. Depremden çıktık ama hayat devam ediyor. Bizim de faaliyetlerimiz devam ediyor. Seyyar satıcılarımız sertifikalarını aldı. Hocalarımızla birlikte dünyanın en örgütlü sokak gücünün bulunduğu Hindistan’a gittik. Uluslararası Sokak festivalinde İzmir’i temsil ettik. Hocalarımız Türkiye’deki esnafın ülke ekonomisine katkısını anlattılar. Kooperatifleri, çiftçileri anlattılar. Onlardan da Türkiye’nin 7 kat daha büyüklüğünde nüfus oranına sahip bir ülkede bu örgütlenmeyi nasıl sağladıklarını dinledik” şeklinde konuştu.

Özel çalışmalarımız var

Tüm Türkiye olarak depremzedelere ve deprem bölgesine elimizden gelen desteğin yapılması konusunda çağrıda bulunan Laçin, “Türkiye’nin tek yürek olduğunu gördük. Deprem öncesinde olduğu gibi sonrasında da özel çalışmalarımız var. Önümüzde seçim olması sebebiyle de daha çok çalışacağız. Girmediğimiz sokak, girmediğimiz mahalle, çalmadığımız kapı bırakmayacağız” diye konuşarak sözlerini bitirdi.

Editör: Duygu Kaya