Olay, 27 Şubat akşam saatlerinde Kazımdirik Mahallesi 171 sokakta meydana geldi. İddiaya göre, Eren Güney Güney (24) yolcu konumundaki kuzeni M.G. (23) ile birlikte seyir halindeyken bir marketin önünde motosikletini durdurdu. Bu esnada motosiklet devrilirken, ikili yere düştü. Düşme esnasında yolcu konumunda bulunan M.G.'nin belindeki tabanca bir anda ateş aldı. Tabancadan çıkan mermi, kuzeni Eren Güney Güney'in başına isabet ederken, kuzeni M.G. olayın ardından bölgeden kaçtı. Güney, kanlar içerisinde yere yığılırken ihbar üzerine adrese polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemede Güney'in hayatını kaybettiği belirlendi. Güney'in cansız bedeni yapılan incelemelerin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi.

1 gün önce beraber eğlenmişler 

Öte yandan, polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda olay yerinden kaçan M.G. suç aleti tabancayla birlikte kısa sürede yakalandı. Eren Güney Güney'in ölümüne sebep olan kuzenin emniyetteki ilk ifadesinde, kuzenini tabancayla vurduğunu fark etmediğini, kasten bir şey yapmadığını ve olayın kazara meydana geldiğini söylediği öğrenildi. Buradaki işlemleri tamamlanan M.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Yaşanan olaydan bir gün önce kuzenlerin fotoğraf çekip eğlendikleri anları sosyal medya hesaplarında paylaştığı görüntüler ortaya çıktı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. 

Kaynak: İHA