Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE - Tiyatro oyuncusu Medine Çam, ‘Tugay Can ile Herkes Konuşacak’ programının bu haftaki konuğu olarak soruları yanıtladı.

‘FESTİVALİN AMACI GENÇ İNSANLARA…’

Medine Çam, Tiyatro Buluşmasından bahsederek,“Türkiye Tiyatro Buluşması aslında on üç sene Yenikapı Tiyatrosu kurulduğu zamanlarda festival arayışıyla yola çıkıldı. Bu festivalin amacı genç insanlar ulaşamayacakları hocalara başvuru formu doldurarak ulaşabilmeleri ve ortama dahil olabilmeleri. Ayrıca kolektif bir ortamda tiyatro insanların tartışabilmesi gibi imkanları var” dedi.

‘HEM USTALARIN HEM DENEYEN İNSANLARIN BİR ARAYA GELDİĞİ BİR ORTAM’

Festivalin ilk kurulduğu zamandan beri kendini geliştirerek devam ettiğini ifade eden Çam, “Festivale bugüne kadar çok insan katıldı. Hem ustaların hem de deneyen insanların geldiği bir ortam bu. Yoğunlaştırılmış bir çalışma gibi düşünün. Festivalde 14 farklı atölyemiz var. O atölyeler sonrasında seminerler söyleşiler gerçekleşiyor. İnternetten başvuru formu doldurarak rahatça kaydediliyor.Her kesimden arkadaşımıza açık ve herkesin katılabileceği bir etkinlik” dedi.

‘SANATTA İŞLENEBİLECEK SUÇ YOKTUR, SLOGANIMIZ BU’

Medine Çam, “Festivalin sloganı Tiyatro Özgürleştirir. Ve buna gerçekten inanıyoruz. Nazlı Masatçı, oynadığı bir oyun sebebiyle 5 ay süre içeride yattı maalesef. Ayrıca iki arkadaşımız daha var ki yeni cezaevinden çıktı. Bu insanlar tiyatronun özgürleştireceğine inanıyorlar. Sahne üzerinden suç işleyemezsiniz. Bizim sloganımız ‘Sanatta işlenebilecek suç yoktur’. Sahne üzerindeki sanatçı özgürdür ve öyle olmalıdır” dedi.

‘KURULDUĞU ANDAN İTİBAREN İZ GAZETE HEP BİZİMLE BERABERDİ’

Çam ayrıca, “Kurulduğu zamandan beri İz Gazete her alanda bizimle beraber çalıştı. Bunun için teşekkür ederiz. Ayrıca, bu festivalin düzenlenmesi noktasında katkılarını esirgemeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi'ne teşekkürlerimi iletmek isterim.13. Tiyatro Buluşması’nda da bizimle olacaksınız ki, bu çok güzel bir şey” diyerek gazetemize teşekkür etti. Ayrıca İz Web TV’de başlayacak yeni programı hakkında konuşan Çam, “Heyecanlıyım. Bu benim için yepyeni bir deneyim olacak. Haftada bir gün farklı tiyatro oyuncularını konuk alacağım” dedi.

13. TİYATRO BULUŞMASI PROGRAMI İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ:
http://turkiyetiyatrobulusmasi.org/

Editör: Haber Merkezi