Olay 27 Temmuz'da Nevşehir Avanos'ta yaşandı. Ailesiyle birlikte yakınlarının düğününe katılan Elif Simay Tiftik, salonda arkadaşlarıyla oynarken, gösteri amacıyla kullanılan sıvı azot cihazından çıkan buharın yanına gitti. Güvenlik önlemi alınmadan yapılan gösteri sırasında cihazdan fışkıran sıvı azot küçük kıza sıçradı. Elbiseleri vücuduna yapışan Elif’in vücudunda 2. derece yanıklar oluştu.
Ailesi tarafından önce Avanos Hastanesi’ne götürülen Elif, ardından Nevşehir Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Buradaki ilk müdahalenin ardından Ankara’ya gönderilen küçük kız, 19 gün yoğun bakımda tedavi gördü ve 7 kez ameliyat edildi.
Küçük Elif yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: Ben oynarken çıkan buhara elimi uzatmıştım. Birkaç saniye sonra cihazın yanından su gelmeye başladı. Kıyafetlerim vücuduma yapıştı. Tedavi sürecim çok zor geçti. Bir daha düğüne gitmek istemiyorum."
Olayla ilgili açıklama yapan anne Necla Tiftik ise şöyle konuştu: "Düğüne yeni gelmiştik, gelin ve damat sahneye çıkınca bir anda ortalık buhar oldu. O sırada kızımın yandığını fark ettik. 19 gün yoğun bakımda yattı, 7 operasyon geçirdi"