İZDENİZ, kedi ve köpekler için evcil hayvan taşıma kurallarını yeniledi.

Buna göre 5 kilogramdan küçük köpekler günün her saatinde, tasma ve ağızlık takılı olmak koşulu ile kucakta veya özel pusetlerinde taşınmak kaydıyla Arabalı Vapur ve Yolcu Gemisi salonlarında seyahat edebilir.

5 Kilogram'dan büyük köpekler (orta ve büyük ırk) 07.30 - 09.30 ve 16.00-19.00 saatleri haricinde tasma ve ağızlık takıl olmak koşulu ile arabalı vapur ve yolcu gemisi salonlarında seyahat edebilir. Köpekler salon içerisinde koridor geçişini kapatmayacak şekilde, salon zeminde ve sahibinin yakınında bulunacaktır. Köpeklerin yolcu koltuklarına oturtulmasına izin verilmeyecektir.

Duygusal destek amacıyla yetiştirilmiş, manevi destek ve psikiyatrik hizmet veren rehber köpekler günün her saati uzunluğu 50 cm'yi geçmeyen tasması ve ağızlığı takılı olacak şekilde sahibinin yanında arabalı vapur ve yolcu gemisi salonlarında seyahat edebilirler.

Kedilerin taşınma şartları

Kediler, günün her saati özel tasarlanmış kedi çantaları, sepetler ve ya kafesle taşınmak şartı ile arabalı vapur ve yolcu gemisi salonlarında seyahat edebilirler. Kedilerin okul ve pazar çantası, spor sırt çantası, malzeme kutusu, kolisi, el çantası ve benzeri malzemeler ile aynı zamanda tasmaları ve kucakta taşınmasına izin verilmeyecektir.

Editör: Özlem Çimen Durmaz