CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6’lık iki büyük depremin ardından partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sabah 05.30'da bir telefonla uyandım. Kahramanmaraş Milletvekilimiz aradı ve ciddi bir depremin olduğunu ifade etti. Bölgedeki gelişmeleri izlemeye çalışıyoruz.

Oturup bir çalışma yapmamız gerektiğini ifade ettik. Depremin yaşandığı her ilde bir genel başkan yardımcısı görevlendirildi. Milletvekili arkadaşlarımızla bölgedeler, bilgiler akıyor.

Gerçekten de büyük bir sorunla karşı karşıyayız. Dolayısıyla bu tür acıları belli aralıklarla yaşıyoruz. En büyük arzumuz bu tür acıları bir daha yaşamamak. Elbette Türkiye güçlü bir ülkedir. Bütün yaralarını saracaktır. Her kurtulan vatandaşımız gönlümüzde bir rahatlama hissettiriyor. Ama maalesef hayatını kaybeden çok sayıda vatandaşımız var.

Bölgede çalışan arama kurtarma ekipleri var, AFAD ekipleri var, askerlerimiz var, itfaiye ekipleri var, belediye ekipleri var, gönüllüler var, hepsine teşekkür ediyoruz. Hayat kurtaran herkese yürekten teşekkür ediyoruz.

Olay yansıdığı andan itibaren genel merkeze geldik. Belediye başkanlarımız da olay yaşandığı andan itibaren çalışmaya başladılar.

Depremi duyduktan sonra 11 valimizi aradım. Durumu sordum onlara. Olayın başlangıcı olduğu için ilk telefonlar 06.30 gibi aradığımızda onlar da henüz durumu bilmiyorlardı. Belediye başkanlarımızı arayıp geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Onlardan gelen her türlü talebi karşılayacağımızı ifade ettim.
Bir AK Parti Milletvekilimizin enkazın altında olduğunu öğrendim. Sayın (Mustafa) Elitaş'ı arayıp durumunu sordum, onlar da henüz haber alamadıklarını söyledi.

(Malatya'da depremden etkilenen yaşlı bakımevindeki duruma ilişkin görüntüler) Veli Ağbaba'yı aradım ve kendisine şunu söyledim: Ne pahasına olursa olsun bu insanları otellere yerleştirin dedim. Bu insanlar soğukta beklemesinler dedim.

Seferberiz, hep beraber çalışıyoruz. Acı bir gün, hepimizin başı sağ olsun, milletimizin başı sağ olsun, inşallah can kaybımız fazla olmaz. Gerçekten de kurtarma ekiplerine minnet borçluyuz.
Gün birlik günü. Beraber olma, sorunlara hakim olma ve sorunları çözme konusunda da güçlü bir irade koyma günü aslında.

Evet, AFAD'dan randevu talebinde bulundum şu ana kadar dönüş olmadı. Nedenini gayet iyi biliyorum ama bunlar şu gün için önemli değil.

Deprem bölgesine de en kısa sürede gideceğim. Malum şu anda oraya gittiğimiz zaman trafik tıkanabilir, çalışanların rahat çalışmaları bir şekliyle zora düşebilir. O nedenle en kısa sürede arkadaşlarımla birlikte deprem bölgesine gideceğiz."

Editör: Özlem Çimen Durmaz