Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkıma neden olmuştu. Bu illerden biri olan Adıyaman'da bulunan Isias Otel'de Kıbrıs'tan gelen voleybol takımı oyuncuları hayatını kaybetti. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, acılı aileleri ziyaret etti. Ziyareti sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı olarak hesabını soracağım." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:Adıyaman'da 65 kişiye mezar olan Grand Isias Otel'in yapımında dere çakılı ve kum kullanılmıştı. Kuzey Kıbrıslı voleybol takımının çocukları, Şampiyon Melekler o otelin altında can verdi. Orada cinayet işlendi. Başka adı yok bunun. 31 turist rehberi de aynı binanın altında kaldı.

Çocukların katilleri belli, birkaç ay sonra gerekeni yapacağımızı anlatmak için gittim. Cumhurbaşkanı olarak hesabını soracağım. Öncelikle tüm ailelerin bir araya geldiği bir vakıf kuracağız. Her bir evladımızın adıyla yüzlerce burs vereceğiz.

Melekler Takımı’nın formasını yatağımın yanına koyacağım. Her sabah uyandığımda bu formayı göreceğim. #isiashepimizindavası diyeceğim. Şampiyon Melekler’i unutmayacağım. Sinan Ateş’i unutmayacağım. Emine Şenyaşar’ı unutmayacağım. Siz de unutmayın ey halkım.

Editör: Özlem Çimen Durmaz