İZ GAZETE- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan biyografisinde, "Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu.” ifadeleri yer aldığını belirten TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, konuyu meclis gündemine taşıdı.

ERDOĞAN'IN DİPLOMA AÇIKLAMASI 

2016 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, dönemin Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat'a çağrı yapan Erdoğan'ın, "Marmara Üniversitesi'nin bende ayrı bir yeri vardır. Aksaray İktisat ve Ticaret diye o zaman okulumuzun adıydı. Orada başladık. Dönemin şartlarında okulumuz uzadı. 1981 yılında mezun olduk. 1982 yılında okulumuz Marmara Üniversitesi oldu. Tabii, rektörümüz bizim sınıf arkadaşımızdı. Bende böyle bir köklü üniversite olan Marmara Üniversitesi'nin mezunu durumundayım. Bugünlerde diploması var mı yok mu diye tartışma başlattılar. Arşivden çıkart şunları yayınlayacak mısın ne yapacaksınız yapın da zaten benim söylediklerime inanmıyorlar belki rektör açıklarsa inanırlar. Okulumuz zaten gereken açıklamayı yaptı.” sözlerini anımsatan CHP'li Kılıç, "Eski Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Zafer Gül de, Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde, 4 yıllık fakülte mezunu olduğunu açıklamış, Erdoğan'ın Marmara Üniversitesi kurulmadan önce Sultanahmet'teki İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı olan Aksaray'daki 4 yıllık İktisadi ve Ticari Bilimler Yüksekokulu'ndan mezun olduğunu ve bu yüksekokulun daha sonra Marmara Üniversitesi'ne dahil olduğunu belirtmiştir" dedi

DİPLOMAYI AÇIKLAMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Marmara Üniversitesi'nden 2016 yılında yapılan açıklamada, "Bütünüyle resmi bilgilere ve tarihi belgelere dayanan bu şeffaf ve aleni duruma rağmen, amacı ne olursa olsun gerçekle bağdaşmayan iddialar ortaya atılmakta hem kurumumuz hem de mezunumuz olmasından her zaman gurur duyduğumuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, haksız ve mesnetsiz ithamlara maruz bırakılmaya çalışılmaktadır.” denildiğini anımsatan CHP'li Kılıç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a şu soruları yöneltti:

"Bugünlerde diploması var mı yok mu diye tartışma başlattılar. Arşivden çıkart şunları yayınlayacak mısın ne yapacaksınız yapın da zaten benim söylediklerime inanmıyorlar belki rektör açıklarsa inanırlar” çağrısında bulunduğu Marmara Üniversitesi diplomayı kamuoyu ile paylaşıp açıklamış mıdır? Üniversite açıkladı ise ne zaman açıklamıştır, açıklamadı ise Erdoğan'ın çağrısına rağmen neden açıklamamıştır ve açıklamayı düşünmekte midir? Açıklamayı düşünüyorsa ne zaman kamuoyu ile paylaşılması düşünülmektedir?

Erdoğan'ın mezun olduğu belirtilen Aksaray'daki İktisadi ve Ticari Bilimler Yüksekokulu dört yıllık mı eğitim vermektedir, yoksa iki yıllık mı eğitim vermektedir? 

Bu yüksekokul ne zaman Marmara Üniversitesi 'ne dahil olmuştur?

Marmara Üniversitesi 'nin orijinal diplomayı henüz kamuoyu ile paylaşmadığını dikkate aldığımızda, Cumhurbaşkanlığı "diploma tartışmalarını” ortadan kaldırmak adına diplomayı açıklamayı düşünmekte midir?

Editör: Haber Merkezi