Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde iki gündür kayıp olarak aranan 56 yaşındaki Ümit Kumoğlu, sabah saatlerinde 30 metrelik bir uçurumun dibinde ölü olarak bulundu. Yaşlı adamın yürürken dengesini kaybederek uçuruma yuvarlandığı tahmin ediliyor.
Kaybolduğu gün bahçesine gitmişti
Olay, Merkezefendi ilçesi Bereketler Mahallesi Bereket Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 30 Mayıs tarihinde Ümit Kumoğlu, Muratdede Mahallesi'ndeki evinden, Başkarcı Mahallesi'nde bulunan bahçesine gitmek üzere ayrıldı. Akşam saatlerinde ailesine eve döneceğini söyleyen Kumoğlu'ndan bir daha haber alınamadı. Gece geç saatlere kadar eve dönmeyen Kumoğlu için endişelenen ailesi, durumu polis ekiplerine bildirerek kayıp ihbarında bulundu.
Polis ve yakınları birlikte arama yaptı
İhbar üzerine Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Bereketler Polis Merkezi ekipleri, arama çalışmalarına başladı. Ekipler, Kumoğlu'nun güzergahındaki kamera kayıtlarını ve görgü tanıklarının ifadelerini inceledi. Aynı zamanda aile üyeleri de arama çalışmalarına katılarak özellikle dere yatakları ve uçurum kenarlarında inceleme yaptı.
Cansız bedeni uçurumun dibinde bulundu
Arama çalışmalarının ikinci gününde, sabah saatlerinde Akçay Deresi civarında inceleme yapan Kumoğlu'nun yakınları, 30 metrelik uçurumun dibinde bir beden fark etti. Durumu hemen yetkililere bildirdiler. Bölgeye UMKE, AFAD, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Halat yardımıyla bölgeye inen ekipler, cesedin Ümit Kumoğlu'na ait olduğunu tespit etti.
Cenaze otopsi için adli tıp kurumuna gönderildi
Olay yerinde yapılan ilk incelemenin ardından Kumoğlu'nun cenazesi, AFAD ekiplerinin desteğiyle halatlar kullanılarak uçurumdan çıkarıldı. Cenaze, otopsi yapılmak üzere Denizli Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.