İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4’üncü Ceza Dairesi’nde yeniden görülen davanın ikinci duruşması bugün görüldü.

Duruşmaya, Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin, baba Sıddık Gültekin ile taraf avukatları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı ise SEGBİS aracılığıyla salona bağlandı. Anne Şefika Gültekin, psikolojisinin bozuk olduğunu belirterek duruşmadan ayrıldı.

Olan bana oldu

SEGBİS aracılığıyla savunması alınan Cemal Metin Avcı ise cinayeti planlayarak işlediği iddialarını reddederek, şöyle konuştu:

*Yayla evinin bahçe duvarı bile yok, ana yola sıfır bir yer. Planlasam burada mı işlerdim? Nasıl bir planlama yapmışım, ben de anlamadım. Ben birini planlayarak öldürecek olsam mobese kameralarının olduğu yerden neden bir şey alıp evime götüreyim?

*Planlamadığım buradan belli. Yaktığım sırada ise asla canlı değildi, boğdum, öldürdüm, asla nefes almıyordu. Cinnet denen şey hayatın bir gerçeği. Tabi ki pişmanım, keşke böyle bir şey olmasaydı.

*Çok pişmanım ama olan oldu, ancak olan bana oldu. Rezil oldum, hayatım bitti. Bana tecavüz edildiğini tüm Muğla öğrendi.

*Ben sanki caniymişim, vampirmişim gibi anlatılıyor. Böyle değil, bana şantaj yaptı, bana yaptığı şantajı başkalarına da yaptı.

*Eşimden ve işimden oldum. Bana öldürme olayında da kimse yardım etmedi. Keşifte de olayı tek başıma yaptığımı kanıtladım, varili tek başıma taşıdım.

Cemal Metin Avcı’nın savunmasını yaptığı sırada kullandığı ifadeler nedeniyle mahkeme başkanı, “Kimseye kişisel olarak saldırıda bulunmadan savunmanı yap” diyerek uyardı.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

İfadelerin alınmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Cemal Metin Avcı hakkında ‘Canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme’ suçundan haksız tahrik hükümleri uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi Mertcan Avcı hakkında ise ‘Suç delillerini gizleme, yok etme ve değiştirme’ suçundan 4 yıl hapis cezası verildi.

Editör: Duygu Kaya