Karşıyaka’nın kalbi olarak adlandırılan Çarşı’nın sorunlarına kalıcı çözüm sağlamak için düğmeye basan Karşıyaka Belediyesi, gerekli yenileme çalışmalarını başlattı. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin aylar süren inceleme ve araştırmaları sonunda sunduğu rapor ışığında hazırlanan kentsel tasarım projesi ile bambaşka bir Çarşı yaratılması hedefleniyor.  

Bu raporu yol haritası kabul eden Karşıyaka Belediyesi, yoğun şikayetlere yol açan sorunları çözüme kavuşturmak, Çarşı’nın tarihsel kimliğini ve kültürünü koruyarak geleceğe taşımak amacıyla Çarşı Bölgesi Kentsel Tasarım Projesi’ni hazırladı. Belediye’nin tamamen kendi imkanlarıyla ve çalışanlarıyla yaşama geçireceği proje kapsamında ilk etap olarak Kemalpaşa Caddesi belirlendi. 

ALTYAPI DEĞİŞİYOR
Bu kapsamda yağmur suyu yönetiminin sağlanması, taşkın riskinin azaltılması, yağmur suyu ve pis su altyapılarının ayrıştırılması, altyapıdan kaynaklanan koku ve böcek sorununun çözülmesi için gerekli çalışmalara başlandı. Karşıyaka Belediyesi tarafından İZSU iş birliğinde yürütülen çalışmalarda şimdiye kadar birleşik olan yağmur suyu ve kanal hattı ikiye ayrılıyor. Ayrıca çarşının elektrik, telefon, internet altyapıları da ilgili ekiplerce değiştiriliyor. Bu sayede söz konusu problemler çözüme kavuşturulurken daha sağlıklı bir sistem de oluşturulacak.

Editör: Haber Merkezi