SİNEM DALKILIÇ / İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karbağlar Belediyesi’nin yapımını üstlendiği yüksek öğrenim kız öğrenci yurdu Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından işletilecek. Yurdun açılışına katılan dernek başkanı Tansel Çölaşan gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Türkiyenin laik ve çağdaş eğitim düzeyinden çok uzaklaştığını dile getiren Çölaşan, “Türkiye de cehalet pompalanıyor. Aileler böyle bir dönemde çocuklarını çağdaş okullarda okutmak istiyorlar. Buna paralel olarakta çocuklarının çağdaş yurtlarda barınmasını istiyorlar. Güvendiği bir yerde olmak özellikle kız öğrenciler için çok önemli. Bu yurt ve bundan sonra açılacak olan yurtlar aslında çağdaş Türkiye’nin çağdaş insanlarının mutlu, mesut ve çağdaş bir yaşamın içinde barınma talebini karşılayacak” diye konuştu.

Karabağlar Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Fevzi Özelli, yurdun 18 ayda tamamlandığını söyledi. Özelli İzmirli hayırseverlere de seslenerek şöyle konuştu, “Bizler bu yurdun yapım aşamasında elimizden gelen her şeyi yaptık. Genel merkezimizde bize bu konuda manevi desteklerini verdi. Bugünden sonra da yurdun döşenmesinde bize büyük katkılar yapacaklar. Atatürkçü, cumhuriyetçi, ilerici, demokrat insanların bu yurda maddi katkılarda bulunmalarını bekliyorum. Kızlarımız tarikat yurtlarından bıktılar. Bu yüzden Atatürk devrimlerini korumayı görev edinmiş herkesi bu yurdun döşenmesi için katkıda bulunmaya çağırıyorum”.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Konak’ta da 60 kişilik bir kız öğrenci yurdu bulunuyor. Karabağlar'daki yurt ise toplam 90 odadan oluşuyor. 1 kişilik,2 kişilik, 3 kişilik olarak dizayn edilen odalar ile öğrencilerin isteklerine göre barınmaları sağlanacak. Fevzi Özelli yurdun 5 yıldızlı otel konforunda olacağını söyledi. Özelli “Buradan Büyükşehir Belediyesi de ring seferleri düzenleyecek. Ulaşımla ilgili bir sıkıntı olmayacak. İzmir de böyle bir yurt yok denilecek kadar az” dedi.

“HÜKÜMETİN YAPMADIĞI ÇAĞDAŞ EĞİTİMİ HALK OLARAK ÜSTLENMEK ZORUNDAYIZ”

Genel merkez olarak yurda katkılarını sunacaklarını söyleyen Çölaşan, “Şuan herşeyi hazır yurdumuzun sadece mobilyaları konacak. Herşey çok güzel düzenlenmiş, bu yurtların sayısının süratla artması gerekiyor. Herkesin akıllarında tarikat yurtları, oralarda gerçekleşen tacizler, dayanışma eksikliğinden doğan olaylar, yangınlar, burada ise çok medeni çok yeni, teknolojisi gelişmiş, çok güzel bir ortamda öğrenim görecekler. Bu Türkiye için çok önemli. Bütün izmirlileri buraya davet ediyorum, yurdumuzu gezip görsünler ve çok yüksek olmayan bir miktarla odalarımızın mobilyalarının tamamlanması için katkıda bulunsunlar” dedi. Atatürkçü Düşünce Derneği, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla’nın da katkılarıyla Bornova’da da bir yurt projesi gerçekleştiriliyor. Çölaşan, belediyelere ve iş insanlarına seslenerek “Çocuklarımızı ortaçağ zihniyetinden kurtaralım” dedi. Çölaşan, “Çağdaş cumhuriyetin genç kızlarının emin ellerde, Cumhuriyetin kucağında, rahat içinde, anne ve babalarının akılları kalmadan, güven içinde hissedebilecekleri yurtlarda kalmalarını sağlayalım. Bizlere yurt yapın işletmelerini üstlenelim veya beraber yapalım. Ama çocuklarımızı ortaçağ zihniyetinden kurtaralım. Biz hükümetin yapmadığı çağdaş eğitimi halk olarak üstlenmek zorundayız. Atatürkçü Düşünce derneği de bunun bilincinde” diye konuştu.

“BU SEÇİM TAMAMDIR”

24 Haziran seçimlerine de değinen Çölaşan bu seçimlerin son durak değil bir başlangç olduğunu söyledi. 24 haziranın cumhuriyetin yeniden taçlanacağı bir sürecin başlangıcı olacağını belirten Çölaşan, “Biz tamam diyoruz. Kendisine bir çok konuda teşekkür ediyoruz. Her şeyin yolunda gideceğine o kadar inanıyorduk ki, bayramlarımız elimizden alınmaya başlayınca değerini anladık. Bize Atatürk’ün kıymetini yeniden tanıttılar, cumhuriyetin değerlerini yeniden hatırlattılar, onun için hepsine teşşekkür ediyoruz. Tamamı buldukları içinde teşekkür ediyoruz. Çünkü gerçekten tamam. Kaderse onların tanımıyla kaderin de artık onlara tamam dediğini görüyoruz. Ekonomik sıkıntılar tamama geldi, eğitim tamama geldi hangi noktaya bakarsanız sorunlar tamam dedirtiyor. Dolayısıyla bu seçim tamamdır” diye konuştu.

Karabağlar öğrenci yurduna bağışta bulunmak isteyenler aşağıdaki telefonlardan bilgi alabilecekler.

Karabağlar Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Fevzi Özelli: 05334135988

Karabağlar Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi: 02322622919

Editör: Haber Merkezi