Ünlü oyuncu Merve Dizdar, büyük bir başarıya imza attı. Dizdar, Cannes Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. Ancak Dizdar'ın başarısının alkışlanması gerektiği şu günlerde, ödül töreninde yaptığı konuşma eleştiri konusu oldu.

Konu ile ilgili usta oyunu Kadir İnanır'dan bir açıklama geldi. Instagram hesabından bir paylaşım yapan İnanır, “Dünyanın en büyük ikinci film festivali olan Cannes Film Festivali’nde performansıyla ödül alan Merve Dizdar’ı ve filmin yaratıcılarını yürekten kutluyorum. Kompleksli muhterislere ikazımdır; saygılı olun, ayağa kalkın ve alkışlayın” ifadelerini kullandı.

Merve Dizdar'ın Cannes konuşması

Dizdar’ın konuşmasının tamamı şu şekilde:

“Filmde canlandırdığım Nuray karakteri, inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak, Nuray’ın ve Nurayların duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor. Bu ödülü, Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için; kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerim ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum.”

Özlem ÇİMEN DURMAZ

Editör/Magazin haberleri/izgazete

Editör: Özlem Çimen Durmaz