İEÜ Medical Point İzmir Hastanesi ve SADE Poliklinik iş birliği ile hayata geçirilen Sağlık Festivali’nde ücretsiz erken tanı taramaları, cilt taramaları ile kadın sağlığına yönelik bilgilendirme seminerleri düzenlendi.

İAOSB Bölge Müdürlüğü binası Atatürk Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme seminerlerinde; İEÜ Medical Point İzmir Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Şükrü Boylu meme sağlığı, Prof. Dr. Aynur Solak mamografi, Doç. Dr. Mehmet Gökçü kadın sağlığı ve jinekolojik kanserler, diyetisyen Sıla Yeşilyaprak ise sağlıklı yaşam sırları konusunda değerli bilgiler aktardılar.

Bir yandan bilgilendirme seminerleri düzenlenirken diğer yandan erken tanı taramalarının yapıldığı etkinliğe katılım sağlayan 600’e yakın kadından, gönüllü olanlara meme ve koltuk altı ultrasonu muayenesi uygulandı. Taramada 4 kadında kitleye rastlanarak hastaneye yönlendirildi.

İAOSB Vakfı Kadınlar Kulübü Başkanı Begüm Karace, “Cumhuriyetin 100. yılında 100 öncü kadınla kurulan kulübümüz, kadınlarımıza sağlık, eğitim ve sosyal konularda destek sağlayacak projeler üretmektedir. Resmi kuruluşumuzun üzerinden 3 ay gibi kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen, Bölgemizde bir anaokulu inşaatı projesi başlatılması, Çiğli Bölgesi’nde ihtiyaç sahibi çocuklarımıza kışlık giyecek yardımı, Bölgemizde çalışan kadınlara yönelik Halk Eğitim Merkezi sertifikalı İngilizce kursu, İAOSB Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun ihtiyaçlarının karşılanması gibi etkinlikleri tamamladık. 8 Mart Kadınlar Günü kapsamında da düzenlediğimiz Sağlık Festivali ile kadın sağlığına yönelik farkındalık yaratmak istedik. Canlı müzik, hediyeler, sağlık ve güzellik konularında indirim kuponları ve ikramlıklarımızla festival havasında geçen etkinliğimizde ultrason taramaları neticesinde katılımcı kadınlarımız için erken tanı kapsamında hayatlarında bir fark yaratmış olduk. Bu değerli etkinliğimize destek
veren tüm sponsorlarımıza, Kulübümüzün değerli üyelerine ve emeği geçen herkese tüm kadınlar adına teşekkür ediyor, kadın odaklı çalışmalarımıza katkıda bulunmak isteyen herkesi İAOSB Vakfı Kadınlar Kulübü çatısı altında görmekten mutluluk duyacağımızı bildirmek istiyorum” dedi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz