Tarihi Latife Hanım Köşkü restorasyon bekliyor: Karşıyaka'da Başkan Yıldız yetki isteyecek
Tarihi Latife Hanım Köşkü restorasyon bekliyor: Karşıyaka'da Başkan Yıldız yetki isteyecek
İçeriği Görüntüle

CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı Kültür Sanat Komisyonu, Anadolu’nun kadim kültürlerinden Tahtacı Alevi toplumunun yaşamını ve kültürel mirasını konu alan, yönetmenliğini Uğurcan Taylan Adıyaman’nın üstlendiği “Akdeniz’den Ege’ye Tahtacılar” belgeselini sanatseverlerle buluşturuyor.

Belgesel gösterimi, 17 Şubat Salı günü saat 19.00’da Karşıyaka Bülent Ecevit Çarşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Etkinlik, gösterimin ardından düzenlenecek söyleşi ve dinleti ile devam edecek.

Söyleşi bölümünde, belgeselin yapımında emeği bulunan Yolcu Bilginç ve Birol Soylu izleyicilerle bir araya gelerek hem yapım sürecine ilişkin deneyimlerini paylaşacak hem de Tahtacı kültürü üzerine sohbet edecek.

Tahtacı toplumunun Akdeniz’den Ege’ye uzanan göç hikâyesini, inanç dünyasını, günlük yaşam pratiklerini ve doğayla kurduğu derin bağı gözler önüne seren belgesel, kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından önemli bir çalışma olarak dikkat çekiyor.

Kadim Bir Kültürün Izinde Akdeniz’den Ege’ye Tahtacılar Belgeseli Izleyiciyle Buluşuyor

Kaynak: HABER MERKEZİ