Motorine indirim geldi! Akaryakıtta tabela değişti
Motorine indirim geldi! Akaryakıtta tabela değişti
İçeriği Görüntüle

Depremin merkez üssü, yaklaşık 700 bin kişinin yaşadığı Kumamoto şehrinin yaklaşık 20 kilometre güneyindeydi.

Deprem nedeniyle bölgede binlerce evin elektriği kesildi, yollar yıkıldı. Kısmen çöken bir alışveriş merkezinde ölümlerin yaşandığı aktarılıyor. Aeon isimli alışveriş merkezinde bir patlama meydana geldiği bildirildi. Bölgenin itfaiye teşkilatı, "kompleksin ikinci katının çöktüğünü ve içeride çok sayıda kişinin mahsur kaldığını" açıkladı.

Yayın kuruluşu TBS, "önemli sayıda" kişinin burada hayatını kaybettiğinin değerlendirildiğini bildiriyor.

SIĞINAKLARA GİTME ÇAĞRISINDA BULUNULDU

Fuji TV de haberinde, Aeon Mall'da meydana gelen patlamanın ardından çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğinin doğrulandığını aktardı.

Japonya Başbakanı Sanae Takaichi, bölgedeki can kaybı sayısı ve hasarın boyutunun hala değerlendirildiğini söyledi. Türkiye saati ile 10.27'de meydana gelen depremde 150 binden fazla kişiye sığınaklara gitme çağrısında bulunuldu. Kısa süreliğine verilen tsunami uyarısı, bir saat içinde kaldırıldı. Merkezi hükümet yetkilileri, bölgeye itfaiye ve sahil güvenlik ekipleri de dahil olmak üzere ilk müdahale ekiplerinin sevk edildiğini duyurdu.

Japonya nükleer enerji kurumu, Sendai nükleer santralinde herhangi bir hasar veya güvenlik sorunu bulunmadığı bilgisini dünyayla paylaştı.

50 KİŞİ HASTANEDE TEDAVİ GÖRÜYOR

Kamu yayıncısı NHK'nin haberine göre en az 50 kişi hastanede tedavi görüyor. Yaralılardan yaklaşık 10'u deprem sırasında bir huzurevinde bulunuyordu. Nikkei'in haberine göre, Sony ve Fujifilm bölgedeki tesislerinde bulunan çalışanlarını tahliye etti.

Japonya'da yılda yaklaşık 1.500 deprem meydana geliyor.

Resmi verilere göre, Kumamoto'da 10 yıl önce meydana gelen şiddetli bir deprem 275 kişinin ölümüne ve 2.739 kişinin yaralanmasına yol açmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ