İzmir’in Barbaros Köyü Türkiye’nin gururu oldu: Dünyanın en iyi turizm köyleri 2025 listesine girdi
İzmir’in Barbaros Köyü Türkiye’nin gururu oldu: Dünyanın en iyi turizm köyleri 2025 listesine girdi
İçeriği Görüntüle

Japon otomotiv devi Honda, Türkiye’de üretime yeniden başlıyor. 2021 yılında otomobil üretimini sonlandıran şirket, bu kez motosiklet üretimi için harekete geçti. Türkiye’de motosiklet pazarının hızla büyümesi ve yeni gümrük vergilerinin oluşturduğu maliyet baskısı nedeniyle yerli üretim kararı alan Honda, İzmir’in Aliağa ilçesinde 861 milyon lira yatırımla fabrika kuracak.

japon-devi-geri-donuyor-izmirdeki-fabrikasina-onay-cikti

Honda Türkiye’nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yaptığı başvuru sonucunda, proje için “ÇED olumlu” kararı verildi. Bakanlığa sunulan proje tanıtım dosyasına göre, tesis Aliağa’nın Çoraklar Mahallesi’nde, yüz bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek. Fabrikanın yılda 204 bin 500 adet motosiklet üretme kapasitesine sahip olacağı, üretimde PCX modelinin öne çıkacağı belirtildi.

Şirket, yatırım kapsamında 861 milyon TL bütçe ayırırken, tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte 310 kişiye istihdam sağlanması planlanıyor.

Muhabir: NURCAN SAVRAN