İzmir'e yaklaşık 45 kilometre mesafede yer alan Seferihisar özellikle haftasonları İzmirlilerin akınına uğruyor. Türkiye'nin ilk sakin şehri olarak bilinen Seferihisar, doğal güzellikleri ve plajları ile dikkat çekiyor. Seferihisar hem yaz hem de kış mevsiminde İzmirlilerden büyük ilgi görüyor. Yazın denize girmek isteyenler ilçenin yolunu tutarken, kışın ise keyifli bir gün geçirmek isteyenler Seferihisar'ı tercih ediyor. Peki Seferihisar'da gezilecek yerler nereler?

Seferihisar'da gezilecek yerler

Peki Seferihisar'da neler yapılır? Bölgenin tarihi ile ilgileniyorsanız Teos Antik Kenti’ni ziyaret ederek başlamanızı öneririz. Giritliler tarafından kurulan ve daha sonrasında İyonyalıların yerleşim birimi olan kentte göreceğiniz en önemli yapı Teos’un koruyucu tanrısı adına inşa edilen Dionysos Tapınağı olacaktır. Bunun dışında liman, antik tiyatro, Agora Tapınağı gibi günümüze ulaşan birçok tarihi yapıyı da görmeniz mümkün. Görmek isteyeceğiniz bir diğer tarihi yapı da Düzce Köyü’nde konumlanan ve 15. yüzyıldan kalan Kasım Çelebi Medresesi olacaktır. L şeklindeki medrese, mimarisi ile dikkati çekerken, günümüze kadar iyi korunmuş olduğunu söyleyebiliriz. Osmanlı döneminden kalan Seferihisar Ulucami de ilçede görülmeye değer yerler arasında. İlçenin yakın tarihine ait bilgileri ise 1929 yılında Hamza Efendi tarafından yaptırılan Kent Belleği Müzesi ve Anı Evi’nde sergilenen belge ve objelerden edinebilirsiniz. Bölgede en çok ziyaretçi çeken bir diğer yer ise Sığacık Köyü ve Sığacık Kalesi. Adeta bir film seti gibi olan bu köyde Sığacık Kalesi günümüze kadar oldukça iyi korunmuş ve bir yandan da kale içinde yer alan tarihi evlerin kimisi restore edilerek pansiyon ve kafe olarak hizmet vermeye başlamış.

Yaz aylarında buradaysanız mavi bayraklı plajlarında denizin ve kumsalın tadını çıkartmadan dönmeyin deriz. Eğer dalış yapmayı seviyorsanız, aralarında balıkçı teknesi batığı da bulunan ve tüplü - tüpsüz dalışa imkân veren birbirinden güzel dalış noktaları ilginizi çekebilir. Sığacık’ta dar sokakların ve tarihi yapıların fotoğraflarını çekebilir, kale içinde kurulan Seferihisar Pazarı’nı gezerek yöre halkının el emeği işlerini görüp alabilir, Teos Marina’da gün batımı eşliğinde çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Seferihisar'ın neyi meşhur?

Seferihisar'da pazar günleri kurulan pazarda yöreye özgü yemekleri bulabilirsiniz. Aynı zamanda kentin meşhur armalo peynirini tadabilir, yuvalaça çorbası ve ekmek dolmasından yiyebilirsiniz.

Seferihisar'a nasıl gidilir?

Eğer İzmir'den Seferihisar'a gitmek istiyorsanız özel aracınızla otoban üzerinden Seferihar çıkışını kullanarak dakika gibi bir sürede ulaşabilirsiniz.

Eğer toplu ulaşımı tercih ediyorsanız, Fahrettin Altay aktarma merkezinden kalkan 975 No'lu otobüse binebilirsiniz. Eğer hafta içi Seferihisar'a gitmek istiyorsanız da 675 numaralı ekspres otobüsle çok daha hızlı bir şekilde ilçeye ulaşabilirsiniz.

Editör: Özlem Çimen Durmaz