İstanbul'da çarptığı motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'a "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış, daha sonra bu ceza 27 bin 300 lira adli para cezasına çevrilmişti. 

Yaşanan iş cinayetlerine karşı İzmir’deki motokuryeler sessiz kalmayarak motorlarına “Bu kuryenin canı 27300 TL” yazarak tepki gösterdiler. 

Ne olmuştu? 
Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mohamud’un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mohamud, 30 Kasım’da İstanbul’da Somali Büyükelçiliğine ait araç ile Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne sebep oldu.
Kazanın ardından Mohamud’un aceleyle serbest bırakılması ve soruşturma sürerken Türkiye dışına çıkması, tartışma yaratmış, kazanın ardından hazırlanan ilk tutanakta Göçer kusurlu gösterilirken savcılıkça istenen bilirkişi raporunda Mohamud’un “asli kusurlu” olduğunun tespit edilmesi kaza ile ilgili soru işaretlerini arttırmıştı.
16 Ocak’ta görülecek ilk duruşma öncesinde Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamud’un Türkiye’ye geldiği ve 12 Ocak’ta duruşmaya çıkarılarak ifadesinin alındığı ve serbest bırakılmıştı.

Editör: Esra Seyirden