İzmir'de gezilecek yerlerden biri de Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi. Peki Oyuncak Müzesi nerede? İzmir Oyuncak Müzesi'ne nasıl gidilir?

İzmir Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nin temelleri 2004 yılında dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ümran Baradan tarafından atıldı.

Sanatçı dünyanın çeşitli yerlerinden topladığı oyuncaklar ve düzenlediği yarışmalarda derece kazanan yetenekli çocukların yaptığı eserler ile bir koleksiyon oluşturdu. Daha sonra da bunları Konak Belediyesi'ne bağışladı. Belediye de Sunay Akın'ın danışmanlığı ile 17 Ocak 2010 tarihinde “Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi”ni kurdu.

Konak'ta bulunan oyuncak müzesi iki kattan oluşuyor. Müzede 1000'i aşkın oyuncak bulunuyor. Müzenin ilk katında antika pelüş oyuncaklar, bebek evleri ve Ümran Baradan'ın koleksiyonu yer alıyor. İkinci katta ise araba, kale, bebek gibi oyuncaklar var.

Müzede 1800'lü yıllardan kalma oyuncaklar da yer alıyor. Aynı zamanda ilk gerçek saçlı bebek, Mickey Mouse’un ilham kaynağı olan “Micky fare”, sinemanın atası olan “Laterna Magica”  ve bunlar gibi daha birçok ilklerden olan bebek evleri, arabalar, peluş oyuncaklar, masal kahramanları gibi oyuncaklar sergileniyor.

Yıl boyunca çocuklar ile Karagöz-Hacivat tasvir atölyesi ve gösterimleri, farklı yaş grupları için müze eğitim etkinlikleri de düzenleniyor.

Ümran Baradan Oyuncak Müzesi nerede?

Oyuncak müzesi İzmir'in Konak ilçesinde Halil Rıfat Paşa Caddesi'nde yer alıyor.


Ümran Baradan Oyuncak Müzesi giriş ücreti ne kadar?

Ümran Baradan Oyuncak Müzesi girişi tamamen ücretsizdir.

Oyuncak müzesi ziyaret saatleri

Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi Pazartesi, Pazar günleri kapalıdır.

Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi ziyaret saatleri şu şekildedir.

Pazartesi Kapalı

Salı 09:00-17:00

Çarşamba 09:00-17:00

Perşembe 09:00-17:00

Cuma 09:00-17:00

Cumartesi 09:00-17:00

Pazar Kapalı


Ümran Baradan Oyuncak Müzesi'ne nasıl gidilir?

Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi Varyant'ta yer almaktadır. Varyant'tan geçen 18-19-253-285-29-550 numaralı otobüslere binerek müzeye ulaşabilirsiniz.

Editör: Özlem Çimen Durmaz