İzmir'de denize girmek için oldukça fazla seçenek bulunuyor. Plajlar, koylar, hatta adalar bile İzmirlilerin yazın serinlemek için gittiği noktalardan oluyor. Bu plajlardan biri de eşsiz güzelliğiyle Zeytineli Plajı. Peki  Zeytineli Plajı nerededir? Zeytineli Plajı'na nasıl gidilir?

Zeytineli Plajı

Zeytineli köyünün sınırlarında olan bozulmamış bir doğaya sahip, küçük bir plaj olan Zeytineli Plajı'nda deniz oldukça berrak ve sığdır. Plaj oldukça bakir bir durumdadır. İçerisinde herhangi bir işletme bulunmayan bu plajda kumsalda vakit geçirmek oldukça keyiflidir. Plajın etrafında kamp yapmaya uygun alanlar da bulunmaktadır.

Zeytineli Plajı giriş ücreti

 Zeytineli Plajı'na giriş için herhangi bir ücret yok. Yani plaj ücretsiz bir halk plajıdır. Fakat plajda herhangi bir işletme olmamasından dolayı şezlong, şemsiye,wc ve duş gibi imkanlar bulunmuyor. Yani plaja hazırlıklı gitmekte fayda var.

Zeytineli Plajı nerededir? Nasıl gidilir?

Zeytineli Plajı, Urla ilçesinin güneydoğusunda, merkeze yaklaşık 40 kilometrelik uzaklıkta yer alır. 

Ulaşım: ESHOT'un 760 numaralı Çeşme-Urla otobüsü Zeytineli Köyü'nün yakınlarından geçiyor. Bu otobüse binerek plaja ulaşabilirsiniz.

Özel aracıyla plaja gelmek isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturduktan sonra Zeytineli Plajı'na kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi