Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal, CHP’deki bir ekibin; ‘bir taşla iki kuş vurmak’ amacıyla İzmir’e ithal aday getirmeye karar verdiğini ve İzmir’e Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun gündeme geldiğini yazmıştı. 
Bu haber üzerine araştırma yaptığını ifade eden Gazeteci Barış Yarkadaş, Tv100 canlı yayınında Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’ın kulis haberini doğrulattığını söyledi. 

Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı:
“İz Gazete geçen gün bir kulis haber yapmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçioğlu’nun aday olduğunu yazmıştı. Bu haber üzerine partideki çeşitli arkadaşlarımızı aradım bu bilgiyi doğruladılar. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ciddi bir şekilde değerlendirildiğini söylediler.
İzmir’e Özlem Çerçioğlu kaydırılırsa Aydın ne olacak dedim. Aydın için de CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın isminin konuşulduğunu söylediler. “

Açıklanan adaylar arasında Aydın’ın olmaması dikkat çekti

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, 5 ilin belediye başkan adayını açıkladı.  Yücel, şu ifadeleri kullandı; 
“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız; İstanbul’u AKP’nin talancı belediyecilik anlayışından kurtaran ve halkçı belediyecilik anlayışıyla tanıştıran, Ekrem İmamoğlu,
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız ise, Ankara’yı parsel parsel satanlardan kurtaran, Ankara’yı sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştıran Mansur Yavaş.
Bursa ve Balıkesir İllerimizde de daha önce partimizin ve örgütümüzün, üzerinde mutabakata vardığı, ayrıca anketlerde de kazandığını gördüğümüz isimler parti meclisimizin kararıyla adaylaştı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız  Mustafa Bozbey.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ise Ahmet Akın.”


İşte Ümit Kartal’ın o haberi

Bomba etkisi yaratacak ‘ithal’ İzmir adayı kim?


İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal, CHP’deki bir ekibin; ‘bir taşla iki kuş vurmak’ amacıyla İzmir’e ithal aday getirmeye karar verdiğini ve bu yönde çalıştığını söyledi. Kartal, bomba etkisi yaratacak o ismi açıkladı

İZ GAZETE - Yerel seçim süreci yaklaştıkça belediye başkan adaylarına yönelik kulisler ısınıyor. İzmir’de özellikle Büyükşehir adaylığına ilişkin farklı isimler gündeme getiriliyor. İzmir’de mevcut Başkan Tunç Soyer dışında ise resmi olarak aday adaylığı başvurusu yapan isimler arasında Buğra Gökçe, Olgun Atila, Abdül Batur, Atila Sertel, Cemil Tugay, Tacettin Bayır ve Musa Çam bulunuyor.
Öte yandan İzmir’e yönelik ‘ithal’ adaylar da öne çıkarılarak kamuoyunun nabzı yoklanıyor. Öyle ki en son Muharrem İnce’nin İzmir için adaylığı gündeme gelmiş ama bu iddianın doğru olmadığı açıklanmıştı.
İthal aday arayışı bitmiyor
Geçtiğimiz cumartesi, İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal da İzmir’de bomba etkisi yaratacak bir ismin ‘ithal aday’ olarak Büyükşehir’e getirilmek istendiğini ancak farklı kaynaklardan doğrulatmak için beklediğini sosyal medya hesabından duyurmuştu.
Kartal o paylaşımında; “Birilerinin ‘İzmir’e ithal aday’ arayışı bitmiyor. Bugün duyduğum isim, bomba etkisi yaratır. Bir kaç yerden daha teyit edince haberleştireceğim. Ancak; Ankara ve İstanbul’dan İzmir’e bakanlar, sanırım İzmir’in ‘ithal aday’ konusuna ne derece soğuk olduğunu hala anlayamadı. Milletvekili listelerine gönderilen dışarıdan isimlerin, İzmir’de ne kadar oy kaybına sebep olduğunu görmedi. Bu vesile ile geçtiğimiz günlerde yazdığım ‘İzmir’e pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak’ yazımı bir kez daha buraya bırakıyorum. Tarihe not olarak kalsın” ifadelerini kullanmıştı.

Ekiplere ve isimlere boşluk yaratma çabası!

Gazeteci Kartal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na “yakıştırılan” o ismi farklı kaynaklardan teyit ettiğini açıkladı.
CHP Kurultayı’ndan sonra taşlar yerine oturmadığı için, kurultaydan güçlü çıkan çeşitli ekiplerin alternatifler yaratma peşinde olduğunu vurgulayan Ümit Kartal, “Bu ekiplerden biri, özellikle Tunç Soyer’in devam etmesini istemeyen bir ekip, İzmir’e Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu hazırlamaya karar verdi. Bu adaylıkla iki şey amaçlandığını anlıyorum. Birincisi; Çerçioğlu ‘kadın başkan’ denilerek İzmir’e gönderilecek ve Tunç Soyer’in tasfiye edilmesinin önü açılacak. İkincisi; Aydın’da Çerçioğlu kaldığı sürece kendilerine hareket alanı yaratamayacaklarını düşünen isimlere boş alan bırakılmış olacak. Çerçioğlu da deyim yerindeyse; İzmir’le ödüllendirilerek susturulacak” açıklamalarında bulundu.

İthal aday örgütü dağıtır

Böyle bir çalışmanın yapıldığını partinin çok ciddi birkaç isminden teyit ettiğini kaydeden Kartal, “Böyle bir durum gerçekleşirse, hem ‘ithal aday’a karşı büyük tepkisi olan ve son milletvekili seçiminde CHP’yi sandıkta cezalandıran İzmirlileri kızdıracaktır hem de İzmir’deki diğer aday adaylarına da haksızlık olacaktır. Büyükşehir’e dışarıdan bir aday gelmesi, kongrelerini yeni yapmış İzmir ilçe örgütlerini seçim öncesinde toparlanması zor bir dağılmaya götürecektir. Bu noktada 7 Aralık tarihli köşe yazımda yazdıklarımı yeniden tekrarlamış olayım; yeni bir yerel seçim zaferine odaklanmak yerine kurultaydan aldıklarını düşündükleri güçle İzmir’i dizayn etmeye çalışanlar Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan da olabilirler. İzmir ve Türkiye kamuoyunun CHP’den acil beklentisi, parti içindeki bu dağınıklığın bir an evvel sonlandırılmasıdır” dedi.

Editör: Esra Seyirden