Bölge muhtarlarının yakından takip ettiği çalışmalar, mahalle sakinlerinde büyük mutluluk yaratırken Başkan Mutlu, “Komşu Buluşmaları’nda bu bölgemizde en büyük talep doğal gazdı. Özverili çalışmalarıyla konuyu bizlere ileten muhtarlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Konak’ta doğal gaz girmemiş sokak kalmayacak, dedik; sözümüzün arkasındayız” ifadelerini kullandı.

Konak’ın merkezi noktalarından Yeşiltepe, Çahabey, Fatih ve Güngör Mahallelerinde İzmirGaz ekipleri doğalgaz çalışmasına başladı. Yeşiltepe Mahallesi’nden başlayan çalışma tüm hızıyla devam ederken , bölge muhtarları da çok uzun yıllardır mahallelerinde hasretle beklenen doğal gazın Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun girişimleriyle geldiğini ifade ederek mahalle sakinlerinin teşekkürlerini iletti. 3,5 kilometrelik bir alanda devam eden çalışma kapsamında ana hat döşeme işi sürerken , tüm arterlerin bitimiyle beraber evlere de hat çekilecek. İki ay içerisinde tamamlanması planlanan çalışmanın ardından Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri devreye girerek yol düzenleme çalışması gerçekleştirecek.

KONAK’TA DOĞALGAZ GİRMEMİŞ SOKAK KALMAYACAK

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak’ta seçim çalışmalarını sürdürdüğü sırada, doğal gaz ulaşmamış bölgelerden gelen ilk talebin doğal gaz olduğunu, 111 mahalleyi kapsayan Komşu Buluşmaları’nda ise yine aynı talebin dile getirildiğini ifade etti. Yeşiltepe, Çahabey, Fatih ve Güngör Mahalle Muhtarlarının da konuyu ilettiklerini belirten Başkan Mutlu, “Konak’ta doğal gaz girmemiş sokak kalmayacak” sözünü hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: “Seçim döneminde doğal gaz girmemiş bölgelerde Konaklı komşularımızın ilk sözü; ‘doğal gaz istiyoruz’ oldu. Biz de bir söz verdik ve ‘Konak’ta doğal gaz girmemiş sokak kalmayacak’ dedik; sözümüzün arkasındayız. Komşu Buluşmaları’nda bu bölgemizde en büyük talep doğal gazdı. Özverili çalışmalarıyla konuyu bizlere ileten muhtarlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Şimdiden mahallelerimize hayırlı olsun.”

Konak Belediyesi ile TKDF’den kadına yönelik şiddete karşı Acil Yardım Hattı protokolü
Konak Belediyesi ile TKDF’den kadına yönelik şiddete karşı Acil Yardım Hattı protokolü
İçeriği Görüntüle

“ÇALIŞMA NİLÜFER BAŞKANIMIZIN TEŞVİK, ISRAR VE ÇABASIYLA BAŞLADI”

Doğal gaz çalışmalarının neredeyse sonuna gelinen Yeşiltepe Mahallesi’nin Muhtarı Ülkü Sezgin, mahalle sakinlerinin mutluluğunu paylaştı. Mahallelerine doğal gaz gelmesinin Başkan Mutlu’nun ısrarlı çabasıyla mümkün olduğuna dikkat çeken Sezgin şöyle konuştu: “Maalesef ki İzmir Konak’ın merkezindeki bu mahallelerde doğal gaz yoktu. Başkanımız Nilüfer Hanım’ın teşviki, ısrarı ve çabasıyla doğal gaz çalışması başladı. Burada yaşayan halkımız inanılmaz mutlu. Nilüfer Başkanımız da söz verdi, çalışma bittiği zaman hemen yol çalışmasına başlayacaklar. Mahalle sakinlerim adına da özellikle Nilüfer Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”

EN BÜYÜK DESTEĞİ BAŞKANIMIZDAN GÖRDÜK

Bölgedeki doğal gaz çalışması kapsamında yer alan Çahabey Mahallesi’nin Muhtarı Özer Çalbörü, beş dönemdir muhtarlık yaptığını ve en sonunda Başkan Mutlu döneminde doğal gaza kavuştuklarını söyledi. Başkan Mutlu’nun emeğiyle doğal gazın geldiğini ifade eden Çalbörü şunları söyledi: “Benim muhtarlıkta beşinci dönemim. 15 senedir doğalgazın gelmesiyle ilgili uğraşıyorum. Ama en büyük desteği Nilüfer Çınarlı Mutlu Başkanımdan gördük. Onun sayesinde doğalgazımız mahallemize geldi.”

“ HER MECLİSTE, HER TOPLANTIDA YANIMIZDAYDI”

Güngör Mahalle Muhtarı Doğan Kurt da ciddi bir mücadelenin sonunda doğal gaza kavuştuklarını, bu süreçte Başkan Mutlu’nun her zaman yanlarında yer aldığını dile getirdi ve “17-18 aydır Başkanımızla birlikte bir mücadele ettik. Konak Belediye Başkanımız Nilüfer Hanım’ın ciddi bir mücadelesi oldu bu konuda. Her mecliste, her toplantıda yanımızdaydı. Emekleri için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“YILLARDIR ÇÖZÜLEMEYEN DOĞAL GAZ SORUNUNU ÇÖZÜLDÜ”

Fatih Mahalle Muhtarı İskender Kılıç ise yıllardır çözülemeyen doğal gaz sorununun Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu sayesinde çözüldüğünü belirterek, “Yıllardır çözülemeyen bir doğalgaz sorunumuz vardı. Bugün, Nilüfer Çınarlı Mutlu Hanımefendi sayesinde çözülmüş durumda. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun diyoruz, kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: KONAK BELEDİYESİ