Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin yeni binasının inşaatına resmen başlandı. Balçova'daki DEÜ 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen temel atma töreni, üniversite yönetimi ve sağlık alanında çalışan pek çok uzmanı bir araya getirdi. 15 bin 850 metrekarelik kapalı alana sahip olacak bu tesis, hem üniversitenin hem de İzmir’in sağlık altyapısına önemli katkılarda bulunacak.
"Ülkemize örnek teşkil edecek"
Açıklamada görüşlerine yer verilen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, yeni diş hastanesinin üniversiteleri için önemli bir yatırım olduğunu, 2027 yılının mayıs ayında bunu tamamlamayı planladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Bodrum, zemin ve dört kattan oluşan hastanemizde 185 ünite yer alacak. Sağlamlığı, estetik mimarisi ve işlevselliğiyle Ülkemize örnek teşkil edeceğine inanıyoruz. Aynı zamanda DEÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin uygulama hastanesi olacak bu kıymetli yatırımın üniversitemize, İzmir'e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."
DEÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Akın Coşkun da yeni binanın hayırlı olmasını temenni etti.