Eğitimin Gücü Sendikası İzmir İl Temsilciliği yazılı bir açıklama yaparak, Bornova Aşık Veysel Görme Engelliler İlkokulu'nda çalışan psikolojik danışmana, bir öğretmen tarafından saldırıda bulunulduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Bornova Aşık Veysel Görme Engelliler İlkokulu'nda çalışan Psikolojik Danışman üyemiz Figen BİLGEN, okulunda çalışan bir öğretmen tarafından 26 Aralık 2023 tarihinde fiziksel ve psikolojik saldırıya uğramıştır. Aynı okulda çalışan bir öğretmen Engelli ve bir kadın olan öğretmenimizin üzerine yürümüş, tehditler savurmuştur. Bu saldırıların bir kısmı okul müdür yardımcısının odasında okul müdürünün de gözleri önünde cereyan etmiştir. Mağdur Figen BİLGEN, bu öğretmenimiz tarafından psikolojik ve fizyolojik şiddete maruz kalmıştır.

Mağduriyeti o raddeye gelmiştir ki korkusundan odasının kapısını kilitleyerek kendisini korumaya çalışmıştır.

Bu şiddeti uygulayan öğretmen hakkında daha önceden veliye uyguladığı şiddet ile ilgili şikayet dosyasının kapatıldığı öğrencilere ve velilere karşı şiddet uygulaması ile ilgili şikayetlerin olduğu bilinmektedir.

Eğitim kurumlarında yaşanan şiddet olayları iki kat tehlikeli iki kat zararlıdır. Bu menfur girişimde bulunan kişinin davranışları devlet memurunun vakalarına ve öğretmenlik mesleğinin onuruna yakışmayan hareketlerdir hiçbir şekilde mazur görmemiz mümkün değildir. Mağdur öğretmenimiz şikayetçi olmuş uzaklaştırma kararı talep etmiştir.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de yaşanan bu üzücü olaya hassasiyetle yaklaşacağına ve süreci uzatmadan neticelendirip gerekli tedbirlerin alacağına dair inancımız tamdır.

Eğitim Gücü Sendikası olarak adli ve idari i sürecin takipçisi olacak , üyemizin yanında olmaya devam edeceğiz. Şiddetin hiçbir zaman haklı bir tarafı, bahanesi, şekli yoktur. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Eğitim ortamlarında yaşanan şiddetin son bulmasını temenni ediyoruz."

Editör: Özlem Çimen Durmaz