İzmirlilerin en çok tercih ettiği ulaşım araçlarından biri de tramvay oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Karşıyaka tramvayı 11 Nisan 2017'de, Konak tramvayı 24 Mart 2018'de, Çiğli tramvayı ise 27 Ocak 2024 tarihinde hizmete girdi.

Peki İzmir'de tramvayla nerelere gidilir? İzmir'de tramvay durakları hangileri?

Karşıyaka Tramvayı

Karşıyaka tramvayı, İzmir tramvayı'nın bir parçası olarak inşa edilen 14 istasyonlu ve 8,8 km uzunluğundaki tramvay hattıdır. 11 Nisan 2017'de hizmete giren tramvay hattının ilk istasyonu Alaybey, son istasyonu ise Ataşehir'dir. Tramvay hattında 17 araç hizmet vermektedir.

Karşıyaka tramvay hattından İZBAN'ın Alaybey, Karşıyaka ve Mavişehir istasyonlarına, İZDENİZ'in Karşıyaka ve Karşıyaka iskelelerine ve ESHOT ve İZULAŞ tarafından işletilen otobüslere aktarma yapılabilmektedir.

Karşıyaka tramvay durakları


Konak tramvayı

Konak tramvayı, İzmir tramvayı'nın bir parçası olarak inşa edilen 19 istasyonlu ve 12,8 km uzunluğundaki tramvay hattıdır. 24 Mart 2018'de hizmete giren tramvay hattının ilk istasyonu Fahrettin Altay, son istasyonu ise Halkapınar'dır. Tramvay hattında 21 araç hizmet vermektedir.

Konak tramvay hattından İzmir metrosunun Halkapınar, Konak ve Fahrettin Altay istasyonlarına, İZBAN'ın Alsancak ve Halkapınar istasyonlarına, İZDENİZ'in Üçkuyular, Göztepe, Karantina ve Konak iskelelerine ve ESHOT ve İZULAŞ tarafından işletilen otobüslere aktarma yapılabilmektedir.

Konak tramvay durakları:

Çiğli tramvayı

Çiğli tramvayı, 12 kilometre uzunluğunda olup 14 istasyondan oluşmaktadır. Çevre Yolu istasyonunda başlayıp bir bağlantı köprüsü ile çevre yolundan ve Çiğli Tren İstasyonu, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Ata Sanayi, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nden geçmektedir. Ayrıca çift hatlıdır. Hattın temeli 6 Şubat 2021'de atıldı. 27 Ocak 2024'te hizmete girdi.


Çiğli tramvay durakları:
 

Editör: Özlem Çimen Durmaz