İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, yolcu güvenliği için ticari taksileri denetledi. Son 8 ayda 30 bin denetim yapıldı, 12 bin 450 ceza kesildi.

Ekipler yolcu olarak denetim yaptı

Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, yolcu seçme ve kısa mesafe ihlalleri şikayetleri üzerine denetimlerini artırdı. Ekipler, araçlara yolcu olarak binerek kurallara uymayan şoförlere cezai işlem uyguladı.

Karşıyaka’da oyun, spor, eğlence: Mahalle olimpiyatları son durakta!
Karşıyaka’da oyun, spor, eğlence: Mahalle olimpiyatları son durakta!
İçeriği Görüntüle

İzmir’de trafiğe kayıtlı 15 bin 548 ticari araç bulunuyor. Zabıta ekipleri son 8 ayda 30 bin denetim yaptı. Denetimler sonucunda Belediye Emir ve Yasaklarına aykırı davrananlara 10 bin işlem uygulandı. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında ise 2 bin 450 ceza kesildi. Böylece toplamda 12 bin 450 ceza işlemi gerçekleştirildi.

"Her detayı titizlikle inceliyoruz"

Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü’nde görevli zabıta memuru Ruken Kaplan, denetimlerin yolcu ve sürücü güvenliği için tüm yıl sürdüğünü vurguladı. Kaplan, “Denetimlerimizde birçok başlığa dikkat ediyoruz. Çalışma ruhsatı ve şoför tanıtım kartı çok önemli. Yine aracın genel görünümüne, sigara içilmez uyarısının bulunup bulunmadığına mutlaka bakıyoruz. Ayrıca taksimetre, aracın rengi gibi yönetmelikte olan her detayı titizlikle inceliyoruz. Yolcuların güvenliği ve yine taksicilerin güvenliği, taksicilerin kendisine emanet. O nedenle kurallara uygun şekilde davranmaları önemli. Şoförlerimizin daha dikkatli olmaları için uyarılarımızı yapıyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliğini ve refahını sağlamak için denetimlerimizi tüm yıl sürdürüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ