İzmirliler tatil günlerinde şehrin kalabalığından uzaklaşmak için köylere akın ediyorlar. Doğa ile iç içe zaman geçirmeyi sevenler için ideal yerlerden biri de Nebiler Köyü.

Nebiler Köyü, İzmir'in Dikili ilçesinde yer alıyor. Köy, şelaleleri ile de ün salmış.

Nebiler Köyü ve şelalesi içerisinde bulunan düden ve küçük şelaleleriyle birlikte trekking parkurlarıyla da trekking aktivite ve doğa yürüyüşleri için de ilgi görüyor.

Köy içinde bulunan açık havada termal suyla duş imkanı olan ılıca ve kaplıcalar da köyün ayrı bir güzelliği.

Nebiler Şelalesi olarak da bilinen Aşıklar Şelalesi ziyaretçilerin uğrak noktası oluyor. Şelaleye inmek için 86 basamaklı bir merdiveni kullanıyorsunuz.

Merdivenden indiğinizde şelaleye ulaşıyorsunuz, suyun yere değdiği alanda basınçtan kaynaklı gölet oluşmuş. Gölet de tatlı su balıkları ve su kaplumbağalarına yaşam alanı olmuş durumda. Boyu en fazla 1 metre olan bu gölet yaz sıcaklarında serinlemek için harika bir seçenek.

Aşıklar Şelalesi'ni 10 dakika yürüyüş mesafesinde ise Ağlayan Mağara bulunuyor. Mağaranın üzerinden minik damlalar şeklinde, insanın ağlamasına benzeyen su tanecikleri görenleri etkilemeyi başarıyor.

Mağaranın ilerisinde ise Ece Çağlayanı, 1300 metre ilerisinde de Sümeyra Şelalesi bulunuyor.

Aşıklar Şelalesine nasıl gidilir?

Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Aşıklar Şelalesine özel aracınız ya da il içinde bulunan belediye otobüsleri ile de gidebilirsiniz. Eğer özel aracınız ile gitmek istiyorsanız, İzmir iline giriş yaptıktan sonra Dikili- Ayvalık Karayolunu takıp etmeniz ve ardından Nebiler Köyü tabelasından sağa dönerek, 3 km'lik yolu gittikten sonra karşınıza Aşıklar Şelalesinin 800 metre kaldığını gösteren bir tabela ile karşılaşacaksınız. Bu tabeladan 800 metre daha ileriye gittiğinizde, kendinizi Aşıklar Şelalesinin doğal ve harika tesisinse bulacaksınız. Belediye otobüsleri ile gitmek istiyorsanız, İzmir’e gittikten sonra Aşıklar Şelalesine giden Belediye otobüsüne binerek, direk aşıklar şelalesinde inebilirsiniz.


Nebiler Köyü nerede?

Nebiler Köyü İzmir'in Dikili ilçesinde yer alan bir köydür. Köyün İzmir'e uzaklığı 125 km, Dikili'ye uzaklığı ise 18 km'dir. Köye özel aracınızla gidebilirsiniz.

Editör: Özlem Çimen Durmaz