Ilıman havası ile bilinen İzmir'de aslında hava güzelse dört mevsim piknik yapmak mümkün. Özellikle bahar havalarının etkisi altına gireceğimiz şu günlerde İzmirliler piknik yerlerini araştırmaya başladı. Peki İzmir'de nerede piknik yapılır? İzmir'de piknik yapılacak yerler nereler? sizin için araştırdık.


İzmir'de piknik yapılacak yerler şöyle:

Belkahve: 5 hektarlık kızılçam ormanı içinde kuruludur. İzmir - Ankara karayolunun 20 km.si üzerindedir. Günlük ziyaretçi kapasitesi 1000 kişi olan alanda, piknik üniteleri ile sosyal ihtiyaçların karşınalabileceği tesisler mevcuttur. İzmir - Kemalpaşa minibüsleri piknik alanının önünden geçmektedir.

Efeoğlu: İzmir - Aydın karayolunun 22. km.sindeki tesisler Yeşilköy mevkiindedir. Günlük ihtiyaçların karşılanabileceği ünitelerin  bulunduğu piknik yeri, 24 hektarlık alana yayılır ve günlük 3000 kişilik kapasiteye sahiptir. Ulaşım için İzmir - Torbalı minibüsleri kullanılabilir.

İnciraltı Kent Ormanı: İnciraltı Kent Ormanı deniz kenarı kısmında mangal yakabilir, ağaçların altında da yemeğinizi yiyebilirsiniz. Kalan zamanlarınızda da doğa içinde bir yürüyüş yapabilir veya bisiklete binebilirsiniz.

Karagöl: Tantalos efsanesinde adı geçen Karagöl Yamanlar dağı üzerinde bulunur. 35 dekarlık su yüzeyine sahip olan bu göl tektonik yer hareketleri sonucu meydana gelmiştir. Küçük, dairesel ve güzel manzaralı gölün etrafı çam ormanları ile kaplıdır. Doğa ve yürüyüş sevenler için ideal bir yerdir.

Çiçekli köy: İzmir - İstanbul karayolunun 20. km.sinden sağa sapıldığında kısa bir süre sonra Çiçekli Köy dinlenme yerine ulaşılır. 80 hektarlık alanda kurulu tesislerde büfe, WC ve piknik alanları vardır. Çiçekli Dinlenme Yeri, özellikle bahar aylarında yemyeşil çevresi ile rağbet görmektedir.

Kalemlik: Seferihisar - Selçuk yolu üzerinde, Özdere'ye 2, Gümüldür'e ise 5 km. uzaklıktadır. 40 hektarlık alanda kurulu dinlenme yerinde çadır yeri, 300 kişilik modern bir  restoran ve kır gazinosu, kafeterya, piknik masaları, çeşme, wc ve otopark bulunmaktadır. İzmir Otogarı'ndan ve Üçkuyular Terminali'nden kalkan otobüslerle ulaşabilirsiniz.

Seferihisar TEOS Çamlık: İzmir'e 50, Seferihisar'a 5 km. uzaklıktadır. 10 hektarlık kızılçam ormanı içinde kurulu alan 1500 kişilik ziyaretçi kapasitesine sahiptir. Teos antik kenti yakınındaki bu dinlenme yerinde büfe, çeşme, WC, piknik üniteleri ve otopark mevcuttur. Hemen yolunuzun üzerinde Sığacık Limanı ve Osmanlı döneminden kalma bir kale vardır.  

Tanay Tabiat Parkı: Çeşme'de yer alan ve masmavi denizin kıyısında, ağaçların içinde bulunan bu tabiat parkı, hem kamp hem de piknik için Çeşme çevresinde en uygun lokasyonlardan biri. Masa, ocak, çeşme gibi piknik için tüm olanakların bulunduğu Tanay Tabiat Parkı'nda hem plajın hem de pikniğin tadını çıkarabilirsiniz.

Sasalı piknik alanı: Sasalı Piknik Alanı, İzmir Çiğli'de yer alan piknik yerlerinden biri. Belediye tarafından mangal yerlerinin yapıldığı bu piknik alanında WC ve su gibi olanaklar da bulunuyor. Dolayısıyla ailenizle ve sevdiklerinizle burada keyifle piknik yapabilirsiniz.

Editör: Özlem Çimen Durmaz