İzmir'de doğa içinde olmayı sevenlerin tercih ettiği yerlerden biri de İnciraltı Kent Ormanı'dır. İnciraltı Kent Ormanı, İzmir'in Balçova ilçesi sınırları içerisinde yer alır.

İnciraltı Kent Ormanı, ziyaretçilerine piknik yapma, mangal yakma, bisiklet sürme, doğa içinde yürüyüş yapma imkanı sunan harika bir yerdir.

İnciraltı Kent Ormanı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bisikletleri olan BİSİM'leri kiralayabilir, orman içinde bisiklet sürmenin keyfine varabilirsiniz. Aynı zamanda bölgede oturma alanları, köprüler, yürüyüş yolları da bulunmaktadır. Kent Ormanı'nın bir yanı dalyan diğer yanı ise denizdir.

Eskiden moloz dökülüyordu

Ormanın kurulduğu ve Yenikale Burnu olarak bilinen alana 1999 yılına kadar moloz dökülüyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti ve 2004 sonunda başlayan çalışmalar 2006 yılında tamamlandı. Bu bölge çeşit çeşit ağaçlar ve bitkiler dikilerek şehir merkezinde bir ormana dönüştürüldü.

İnciraltı Kent Ormanı'nda aynı zamanda gençler için festivaller düzenlenmekte, gençlerin burada çadır içinde kalarak harika birkaç gün geçirmesi sağlanmaktadır.

20 binden fazla ağaç var

Toplam 622.000 m2 alana sahip olan ormanda akasya, akçaağaç, çam, çınar, dişbudak, dut, erguvan, gladiçya, gravilla, gül ibrişim, ıhlamur, iğde, Kanada kavağı, katalpa, manolya, palmiye, servi, sığla, sofora, söğüt, süs elması, süs eriği ve tesbih gibi 20.659 ağaç vardır.

İnciraltı Kent Ormanı'nda neler yapılır?

İnciraltı Kent Ormanı'nda BİSİM bisikletlerini kiralayarak bisiklet sürebilirsiniz.

Orman içinde sakin ve huzurlu bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Dalyanda bulunan kuşları izleyebilirsiniz.

Sadece deniz kenarında özel ayrılmış alanda mangal yakabilirsiniz.
Ancak mangal yakmayacaksanız, kamp sandalyenizi alarak yanınızda getirdiğiniz yiyecekleri ormanlık alanın içinde oturarak da yiyebilirsiniz.

Kent Ormanı içinde bulunan belediyenin kafelerinde oturabilir, birşeyler yiyip içebilirsiniz.

İnciraltı Kent Ormanı'na nasıl gidilir?

İnciraltı Kent Ormanı'na toplu ulaşımla gitmek istiyorsanız önce Fahrettin Altay'a gelip oradan 311 numaralı otobüse binmeniz gerekiyor.

Ama kalabalık otobüs çekmek istemiyorum diyorsanız da tramvay tam size göre. Tramvayın AASSM durağında inip karşıya geçerek, kısa bir yürüyüşten sonra İnciraltı Kent Ormanı'na ulaşabilirsiniz.

İnciraltı Kent Ormanı'na özel aracı ile gitmek isteyenler için de hem ücretli hem de ücretsiz otopark alanı mevcuttur.

Editör: Özlem Çimen Durmaz