Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, yönetim kurulu ile birlikte Konak İlçe Seçim Kurulu'ndan sabah saatlerinde mazbatasını aldı. Daha sonra il yönetimi, ilçe başkanları, parti delegeleri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da katıldığı törende Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk konuldu.
Emekleri için teşekkür etti
Güç’ün törenin ardından ilk durağı kooperatif davasında tutuklu olarak yargılanırken 105 gün cezaevinde kalan, 13 Ekim’deki duruşmanın ardından ev hapsiyle tahliye edilen önceki dönem CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu oldu.
Devir teslim töreni Aslanoğlu’nun evinde oldu
Aslanoğlu’nu evinde ziyaret eden yeni başkan Çağatay Güç, emekleri için Aslanoğlu’na teşekkür etti. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Güç, “Mazbatamızı aldıktan sonra, ev hapsinde bulunan önceki dönem İl Başkanımız Şenol Aslanoğlu’nu ziyaret ederek geçmiş dönem emekleri için teşekkür ettik” notunu paylaştı.
Güç, çelenk töreninde de gelecek döneme dair önemli mesajlar vermiş ve “İzmir İl Başkanı olmak çok gurur verici bir şey. Arkadaşlarımız ile bir değerlendirme toplantısı yapacağız ve yol haritası çizeceğiz. Ardından çalışmalara başlayacağız. Hepimize hayırlı olsun. Ekonominin, kadın haklarının, çevre haklarının, barınma sorununun konuşulduğu bir politika izleyeceğiz. Parti içindeki şeyleri konuşmayacağız. Halkın sorunları var, o sorunların çözüm önerileri ile ilerleyeceğiz" açıklamasında bulunmuştu.