İzmir'in Ödemiş ilçesinde bulunan Gölcük Gölü, İzmir'de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Gölün çevresi tamamen ormanlarla kaplıdır. Bölgede konaklama tesisleri, spor kulüpleri ve kamp yerleri bulunmaktadır.

Denizden yüksekliği yaklaşık 1100 metre olan göl, tektonik hareketlerle oluşmuştur. Gölün derinliği ortalama 5 metredir. Gölcük'ün İzmir'e uzaklığı 130, Ödemiş'e ise 18 kilometredir. Göl kenarında 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün 1934 yılında kalmış olduğu tarihi bina, bugün halen otel olarak kullanılmaktadır.

Gölcük Gölü, aynı ismi taşıyan Gölcük Yaylası içinde bulunuyor. Burası İzmir'e göre yaklaşık 9-10 derece serin bir alan. Bu yüzden İzmirliler özellikle yazın hem doğanın hem de serin havanın keyfini çıkarmak için burayı tercih ediyor.

Gölcük Gölü nerede?

Gölcük Gölü, İzmir'in Ödemiş ilçesinde bulunmaktarı. Göl, İzmir'e 130 kilometre Ödemiş'e ise 18 kilometre mesafededir.

Gölcük Gölü'ne nasıl gidilir?

Eğer özel aracınızla gidecekseniz İzmir – Kemalpaşa – Ankara rotasında giderek Salihli öncesinde Sart Harabeleri önünden dağ yoluna çıkarak ulaşabilirsiniz.

Diğer bir seçeneğiniz ise İzmir Çevreyolu'ndan Torbalı tarafına doğru gidip, Torbalı sapağından çıkıp Ödemiş yönüne devam ederek ulaşabilirsiniz.

Özel araçla İzmir'de Gölcük Gölü 2 saat sürmektedir.

Gölcük Gölü'ne toplu ulaşımla nasıl gidilir?

Günde birkaç adet Basmane – Ödemiş tren seferi bulunuyor. Ödemiş’te trenden indikten sonra Otogar’dan kalkan Gölcük Dolmuşlarına binebilirsiniz.

İzmir Otogar’ından Ödemiş otobüslerine binerek yaklaşık Ödemiş’e ulaşabilir. Gölcük dolmuşlarıyla yukarı çıkabilirsiniz.

Aynı zamanda Torbalı'dan da Ödemiş'e 795 numaralı otobüsler gitmektedir.

Editör: Özlem Çimen Durmaz